YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %0,07
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-1,36
Yerköy’de Çifte bayram coşkusu

Yerköy’de Çifte bayram coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de gurur ve coşkuyla kutlandı.
30agustos2011Yerköy’de Atatürk Bulvarında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. 30 Ağustos törenine Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy İlçe Jandarma Yüzbaşı Zafer Çekici, ilçe Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, Tüm daire amirleri ve Yerköy halkının katılımlarıyla gerçekleşen törende. 1 dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlanan törenden. Yerköy İlçe Jandarma Yüzbaşı Zafer Çekici’nin sunduğu programda şu konuşmalarda bulundu.
“Bugün. kahraman türk silahlı kuvvetlerinin ebedi başkomutanı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, daima hizmetinizde olmaktan gurur duyduğu, aziz milleti ile bütünleşerek gerçekleştirdiği 30 ağustos zaferinin, 89’uncu yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Baş komutan Mustafa Kemal’in komutasında, Türk silahlı kuvvetleri 26 ağustos 1922 sabahı saat:04:30’da başlattıkları büyük taarruz ile, ataların yadigarı güzel yurdumuzu istilaya yeltenen, maceracı , saldırgan yunan ordusunu, Dumlupınar meydan muharebesinde bozguna uğratmış daha sonraki hedefler tek tek ele geçirilerek 9 eylül 1922 de İzmir’i düşman işgalinden kurtararak önemli bir görevi daha yerine getirmiştir.
Bu öyle bir zaferdir ki emrindeki birliklerin zamanında hedefine ulaşamadığını öğrenince tabancasını şakağına dayayarak intihar eden 57.nci fırka komutanı Reşat bey kadar gururuna düşkün komutanlarla dolu kendisine silah sıkan düşman askerine matarasındaki son damla suyu verecek kadar şefkatli Mehmetçiklerle ve ülkesini işgale kalkan devletin bayrağına basmayacak kadar dünyaya örnek davranışlar gösteren, bir baş komutanla kazanılmış zaferdir.
“Hiçbir zafer gaye değildir. Zafer ancak kendisinden sonra daha büyük gayeyi elde etmek için gerekli en belli başlı bir vasıtadır. Gaye düşüncedir. Zafer bir fikrin elde edilmesine yardımı oranında değer kazanır. Bir fikrin elde edilmesine dayanmayan bir zafer sürekli olamaz. O boş bir gayedir. Her büyük meydan muharebesinden bir büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir alem doğmalıdır. Yoksa başlı başına zafer boşa gitmiş olur”
İşte bu nedenle büyük taarruzla elde edilen zafer yeni Türkiye cumhuriyeti devleti’nin bölünmez bütünlüğüne ve yüce Türk milletine yönelmiş olan her türlü iç ve dış tehdidi ortadan kaldırma yolundaki azim ve kararlılığımız Türkiye cumhuriyetinin sonsuza dek yaşayacağının teminatıdır.
Yüreğindeki vatan sevgisi ile o gün çağın en güçlü ordularına karşı koyan Mehmetçik bugünde aynı inanç ve azimle vatanı ve milleti için canını seve seve vermekten çekinmeyecektir. Her zaman emrinde olmaktan onur duyduğumuz yüce Türk milletinin vereceği her türlü göreve hazırız. Bu mutlu günde vatan için hayatlarını feda ederek bizlere ölümsüz zaferi kazandıran şehitlerimizi rahmetle anar hayatta kalan gazilerimize şükranlarımızı sunarız. “ dedi.
Yerköy’de Atatürk Bulvarında düzenlenen tören sonrasında Yerköy İlçe Jandarma Komutanlığında katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji