YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %0,23
  • BIST
    %-0,24
Yerköy’ lü vekil is-ti-yo-ruz

Yerköy’ lü vekil is-ti-yo-ruz

Siyaset kazanı Türkiye ve Yerköy için acık acık ısınmaya başladı gibi görünüyor.

Pazar günü YİMPAŞ’ ta yapılan AKP’ nin temayül yoklamasında Yerköy’ lü işadamı İsmail YILMAZ 757 oy alarak ilk sıraya yerleşti.

Bu sıralamada halen vekil olanlar ile eski il başkanı yer almamış, ne var ki Yerköy’ de yaygın ve yerleşmiş olan kanaat İsmail YILMAZ ile yerine gelir ve gün geçtikçe göç veren Yerköy, güç alan ve ileriye doğru atağa kalkan bir ilçe haline gelir diye umuyoruz.

Çarşıda, pazarda konuşulan ise MHP’ nin ilk sıraya Mehmet EKİCİ yerine Aslan KÜTÜKÇÜ’ yü, ikinci sıraya ise Sadir DURMAZ’ ın yerleştirilmesi halinde 2-2 aksi durumda yani ilk sıraya Sayın EKİCİ’ nin konması halinde 4-0 AKP’ nin galip geleceği şeklinde.

CHP ve diğer partilerin isimleri anılmıyor bile dersek yanlış olmaz…

Temayül yoklaması ne derece belirleyici olur?, Genel Merkezi ne kadar etkiler bilmiyoruz ama Türk Dil Kurumu (TDK) Sözlük’ ünde temayül: 1. Bir tarafa eğilme, meyletme, 2. Belirli bir gayeye veya sonuca yönelen faaliyete dönüşmeyen etki gücü. olarak tanımlanmış…

Ne var ki Genel Merkez’ in pek de temayülü göz önüne almadığı, seçimleri kendine en bağlı veya bağımlı olması muhtemel adaylar arasından seçtiği de bu kısacık ömürde yaşadıkça edindiğimiz bir deneyim…

Bu konuda sanırım 12 Nisan’ a kadar tartışılacak en iddialı sözler Vali Aslan bey tarafından telaffuz edildi. Ne dedi Sayın KÜTÜKÇÜ:

“Siyaset iddia işidir. Mademki AKP 4-0 diyor, o halde bu iddia sahibi 4. Sıradan aday olsun!”

Bana kalırsa şimdiye kadar en güzel teklif bu idi, cevap da gelmediğine göre “Sükût, ikrardan gelir” deyip, sayın iddia sahibini ilk sırada değil, dördüncü sırada göreceğimizi düşünmek hayalci bir yaklaşım olmayacaktır (!)…

Her ne ise bize ne Yozgat’ ın genel siyasetinden biz işimize bakalım diyor ve Yerköy’ ün yetiştirdiği genç, dinamik dolayısı ile katma değeri oldukça yüksek olacağına inandığımız İsmail YILMAZ’ ı ve Sadir DURMAZ’ ı birden parlamentoda görmek ya da en azından birisini orada görmek Yerköy’ de, Türkiye’ de veya dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan veya yaşatılan Yerköy’ lüler için müthiş bir motivasyon kaynağı olacağına sonuna kadar inanıyorum.

Çünkü sıradan bir Yerköy’ lü olsun ya da kalburüstü bir Yerköy’ lü olsun en çok inanılan, konuşulan ve Yerköy’ ün atağa geçmesine, şahlanmasına, uçmasına neden olacak tek faktör olarak bir vekil çıkarmak olduğunu bilmeyen yoktur.

Bu nedenle şiddetle bir vekile ihtiyacımız var, hem de hemen Yerköy’ den bir vekil çıkmasını is-ti-yo-ruz…       

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji