YouTube

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %0,16
  • ALTIN
    %1,04
  • BIST
    %0,09
Okul harçlığı için darbuka çalıyorlar

Okul harçlığı için darbuka çalıyorlar

Yerköy’de 9 Yaşındaki Barış Dağ ve 10 Yaşındaki Emrah Dağ, darbuka çalarak okul harçlıklarını kazanıyorlar. 
06032012darbukaHenüz ilköğretim 3’üncü sınıf öğrencileri 10 yaşındaki Emrah ve Barış Dağ, darbuka çalarak hem evinin ihtiyaçlarını karşılıyorlar hem de okul harçlığını çıkarıyorlar.
Yerköy İlçemizde okul haçlıklarını çıkarmak ve ailelerine destek olmak için darbuka çalan Barış, Emre Dağ küçük yaşta aile geçimine katkı sağlamak sokak sokak gezip darbuka eşliğinde müzik yapıyor.
Okul harçlıklılarını çıkarmak için ve aile bütçesine yardım etmek için hafta sonları kahvehanelere ve esnafları gezdiklerini söyleyen Emrah Dağ, amcasının oğlu olan 9 yaşındaki Barış Dağ ile ailelerine destek olmak ve okul harçlıklarını çıkarmak için darbuka çaldıklarını ifade etti.
Topladıkları harçlıkları yarı yarıya paylaştıklarını belirten Emrah, “Çiçekdağı Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu okumaktayım. Ailemin geliri fazla olmadığı için ve okul harçlığımı çıkarmak için hafta sonları amcamın oğlu olan Barış ile birlikte, babama ait olan darbukayı ayıp ilçemizde bulunan esnafları ve kahvehaneleri gezerek müzik yapıyor, bu sayede de para kazanıyoruz.
Barış ile çaldığımız darbukadan hafta sonu 20 Lira ya yakın para topluyoruz. Aldığımız harçlıklar sonunda, hem ailelerimize destek oluyoruz hem de okul harçlıklarımızı çıkarıyoruz­. Annem veya babam vermiş olduğum para ile evimizin ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu işi yaparken de hiçbir zaman yorulmuyorum” dedi.
Barış Dağ da amca oğlu gibi ailesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
“Arkadaşlarımız sıcak evlerinde otururken, bizler ailelerimize ve okul harçlıklarımızı çıkarmak için böyle bir yola başvurduk” diyen Barış; “Bu işi yaparken de hiçbir zaman erinmedim” şeklinde konuştu.
Barış Dağ, okul harçlığı ve ailesine destek için yardım ellerini uzatan ilçe halkına da teşekkür etti.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji