YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nda “İslam’da Adalet Anlayışı” Konferansı Verildi

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nda “İslam’da Adalet Anlayışı” Konferansı Verildi

Bozok Üniversitsi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından “Akademik Sohbetler” çerçevesinde düzenlenen programda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse  “İslam’da Adalet Anlayışı” konulu konferans verdi.
25022016adaletProgramın açılış konuşmasını Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Temel yaptığı konuşmada, Akademik Sohbetler programına bahar dönemi ile birlikte yeniden başlandığını belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Temel, öğrenciler ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kadir Özköse’ye teşekkürlerini iletti.
Açılış konuşmasından sonra Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse “İslam’da Adalet Anlayışı” konulu konferans verdi. Adaletin herkes için önemli bir değer olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özköse, ayet ve hadisler ışığında adaletin bir toplum ve insanlık için olmazsa olmaz bir değer olduğuna vurgu yaptı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse Allah Teâlâ’nın Kur’ân-ı Kerim’in birçok ayetinde adaletin önemine özellikle vurgu yaptığını ve Hazreti Peygamberin hayatında insanlara örnek olmak amacıyla hukuk kurallarına son derece önem verdiğini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Özköse, geleceğin Türkiye’sinde hukukun üstünlüğüne inanmış ve adil olmak için son derece hassas olan kadroların büyük önem taşıyacağına, bu nedenle  de eğitim öğretim döneminde hukuki değerlerin öğrencilere kazandırılmasına özel gayret gösterilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.
Programın sonunda Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Temel tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse’ye günün anısına plaket takdim edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji