YouTube

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %-0,05
Yerköy aşıklar bayramı yapıldı

Yerköy aşıklar bayramı yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Yerköy Halk Ozanları Derneğince düzenlenen 3. Çapanoğlu Halk Âşıklar Bayramı yapıldı. 
22062014asiklarYerköy Halk Âşıklar Bayramı Programına Anakara’dan Aşık Yaşar Demiroğlu, Aşık Binali Kılıç, Aşık Seyfettin Güneş ve Yozgat’tan Yozgat Şairler Yazarlar Dernek Başkanı gazeteci şair yazar Ahmet Sargın, yönetim kurulu üyeleri, Yusuf Koç, Ekrem Gürer eserlerini seslendirdi.
Aşiyan Aile Çay bahçesinde gerçekleşen programa, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ahmet Kepir ile Çapaoğlu Din Hizmetleri Destekleme Derneği Başkanı Selim Nemli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aşık Kadir Çapanoğlu ile Ozan Neşet İçöz’ün hazırlayıp sunduğu Yerköy 3. Çapanoğlu Aşıklar Bayramını, Halk Âşıklarının deyişleri ile başlandı.
Şairlerin şiirleriyle coşku dolu anların yaşanmasına vesile olan programda, aşıklar programa atışmalarıyla renk kattı ve büyük alkış topladı.
Yerköy’ün tanıtımını amaçlayan programa katılan Belediye Başkanı Mehmet Ağaoglu, önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyonlarla halkın karşısına çıkacaklarının sözünü verdi.
Yerköy Halk Aşıkları Derneği Başkanı Aşık Kadir Çapanoğlu katılımcılara teşekkür ederek kültür ve sanata verdikleri destekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği adına söz alan gazeteci şair yazar Ahmet Sargın ise İl ve ilçelerin tanıtımı için kültür – sanat faaliyetlerinin önemini vurgulayarak: Türk kültürünü yaşatan ve aşıklık- ozanlık geleneğini devam ettiren âşık ve ozanların programlarına yöneticilerin destek olmaları gerektiğini söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji