YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %0,12
  • BIST
    %0,80
Yerköy Âşıklar Kahvesi Dolup Dolup Taşıyor

Yerköy Âşıklar Kahvesi Dolup Dolup Taşıyor

Yerköy Halk Âşıkları Derneği tarafından açılan ve işletmesini Yerköylü Aşık Kadir Öğren’in yaptığı  “Yerköy Aşıklar Kahvesi” izleyicilerle dolup dolup taşıyor. Halkın büyük bir ilgi gösterdiği Aşıklar Kahvesinin geçtiğimiz cumartesi günü Yozgat ve Sorgundan önemli konukları vardı.
08032016asikYozgat’ın  aşıklık ozanlık kültürüne hizmet etmek ve halkla aşıkları buluşturmak, araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere kurulan Yerköy Aşıklar Derneği çalışmalarını daha geniş çevrelere ulaştırmak maksadıyla bir Aşıklar kahvesi  faaliyetini  başlatmış bulunuyor.
Çalışmalarına destek vermek ve Yozgatlı  aşık- ozan ve şairleri buluşturmak maksadıyla Gazeteci şair yazar Ahmet Sargın’ın daveti ile bir araya gelen konuk aşıklar Yerköy halkına güzel bir gün yaşattılar. İlgiyle takip edilen programda şairlerin şiir yorumları yanı sıra âşıkların atışmaları büyük ilgi topladı ve izleyicilerden alkış aldı. Yerköylülerin takdirini kazanan programda Federasyon konusu gündeme taşındı.
FEDERASYON ÇATISI ALTINDA TOPLANMAYI DÜŞÜNÜYORLAR
Yozgat, Sorgun ve Yerköy den katılan şair, yazar, aşık ozan konuklar ayrı gayrı çalışma yerine birlikte çalışmayı ve güç birliği  oluşturmayı, Yozgat kültürüne sahip çıkmayı vurguladılar. Kültür ve sanat derneklerini bir arada toplayıp Federasyon çatısı altında birleşmeyi gündeme getiren konuklar  “Birlikten kuvvet doğar” düsturu ile çalışmanın şart olduğunu dile getirdiler.
Yozgatlı aşık ve ozanların Yerköy buluşmasına katılan aşık, şair ve ozanlar: Ahmet Sargın, Ekrem Gürer, Aşık Kadir öğren,  Ozan Neşet İçöz, Murat Erciyas, Osman Karaca, Erdoğan Bektaş, Hasan Bozkurt, Osman Yüksel, Ali  Doğruyol, Aşık İsmail Özbek, Şahin Bağcı, Halit Bolataslan, Durak Avcı, Yaşar Boz  ve  Salim Salman’dı.
Toplantı ve buluşmalarına devam kararı alan Yozgatlı şair, âşık ve ozanlar Sorgun ve Yozgat görüşmelerinde Federasyon konusunu daha detaylı ele almayı kararlaştırdılar

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji