YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %0,50
Yerköy Av Komisyonu toplandı

Yerköy Av Komisyonu toplandı

Yerköy Av Komisyonu, 2012 – 2013 dönemi av sezonunda avlanacak hayvanların cinsleri ve sayıları ile avlanma tarihlerini belirlemek amacı ile toplandı
03022012avYerköy İlçe Av Komisyonu toplantısı Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Şefaatli Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit başkanlığında, Hükümet Konağı’nda yapıldı.
2012-2013 Av dönemi için Merkez Av Komisyonu’na sunulmak üzere Yerköy İlçemizi kapsayacak kararlar bir toplantıda ele alındı.
4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 3 üncü maddesi gereğince 2012-2013 av dönemi için Merkez Av Komisyonu’na sunulmak üzere Yerköy İlçemizi de kapsayacak karar toplantısı yapıldı.
Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Şefaatli Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Yozgat Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İl Şube Mühendisi Hasan Tezer, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Uzunkaya, İlçe Jandarma komutanı M. Deniz Işılar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, Yerköy Avcılar ve Atıcılar Kulüp Başkanı Hayrettin Esmer katıldı.
Konu hakkında açıklama yapan Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Şefaatli Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, İlçe Av Komisyonu tarafından alınan kararlar çerçevesinde ilçemizde yasak avlanma yapan şahıslar hakkında gerekli işlemin yapılacağını, komisyonun belirleyeceği av hayvanlarının belirtilen adet dışında vurulmaması gerektiğini belirtti.
Regaip Ahmet Özyiğit, Yerköy ilçe sınırları içerisinde belirlenecek olan av bölgelerinin ise Yerköy Avcılar ve Atıcılar Kulüp Başkanından veyahut ilçe kaymakamlığına uğrayarak gerekli bilgilerin alınabileceğini ifade etti.
Yerköy İlçe Av Komisyonunca avlanmasına izin verilen av hayvanları ve avlanma süreleri şu şekilde karar bağlandı:
Avlanma Süreleri
“4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3. maddesi gereğince belirlenen listede yer alan av hayvanlarının avlanma süreleri bölgemizin de yaşam koşulları ve av hayvanlarının biyolojileri de dikkate alınarak karara bağlandı.
Birinci grup avlanabilen kuşlardan, bıldırcın ve üveyik avı 18 Ağustos 2012 Cumartesiden, 25 Kasım 2012 Pazar gününe kadar.
İkinci grup avlanabilen kuşlardan, kum kekliği, kınalı keklik ve kaya kekliği avı 18 Ekim 2012 Çarşamba gününden, 27 Ocak 2013 Pazar gününe kadar.
Üçüncü grup avlanabilen kuşlardan, kaya güvercini, tahtalı güvercin, sakarmeke, sakarca kazı (Yaban kazı), yaban ördekleri, Macar ördeği, kılkuyruk ördeği, tepeli pakta, karabaş pakta, elmabaş pakta, kara ördek, çıkrıkçın, altıngöz, karatavuk, çulluk ve su çulluğu avı, 18 Ekim 2012 Çarşamba gününden 24 Şubat 2013 Pazar gününe kadar.
Dördüncü grup avlanabilen kuşlardan, ala karga, küçük karga, ekin kargası, kara leşkargası ve saksağan 18 Ağustos 2012 Çarşamba gününden, 24 Şubat 2013 Pazar gününe kadar.
Birinci grup memeli av hayvanlarından, yaban tavşanı, ada tavşanı, kaya sansarı ve ağaç sansarı 18 Ekim 2012 çarşamba gününden 24 Şubat 2013 Pazar gününe kadar.
İkinci grup memeli av hayvanlarından, yaban domuzu avı 18 Ağustos 2012 Cumartesinden 24 Şubat 2013 Pazar gününe kadar olarak belirtildi.
Av hayvanlarının avlanma limitleri
Bıldırcın 10 Adet, Üveyik 8 Adet, Güvercin 4 Adet, Tahtalı 3 Adet, Sakarmeke 3 Adet, Sakarca Kazı 3 Adet olarak belirtildi.
 Haber:Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji