YouTube

  • DOLAR
    %0,37
  • EURO
    %0,20
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,66
Yerköy Devlet Hastanesi Özel Hastane Gibi Hizmet Veriyor

Yerköy Devlet Hastanesi Özel Hastane Gibi Hizmet Veriyor

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yerköy Devlet Hastanesi ek binası faaliyete geçtikten sonra hastalara özel hastane gibi tek kişilik odalarda daha kaliteli sağlık hizmeti vermeye başlandığını söyledi.
03022012hasAK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yerköy Devlet Hastanesi ek binası faaliyete geçtikten sonra hastalara özel hastane gibi tek kişilik odalarda daha kaliteli sağlık hizmeti vermeye başlandığını söyledi.
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yerköy Devlet Hastanesi, hükümet ve Sağlık Bakanlığımızın yeni sağlık politikaları çerçevesinde, içerisinde tuvaleti ve banyosu bulunan, tek kişilik, beş Yıldızlı otel odası gibi odalarla vatandaşlarımıza hizmet sunmak amacıyla yeniden yapıldığını belirterek, “Ek bina ile birlikte Yerköy Devlet Hastanesi, eski tip koğuş sistemiyle 150 yatak kapasiteli olabilirdir.
Ancak bu sistem eski Türkiye’de kalmıştır. Sağlık Bakanlığında uzman hekim planlamaları artık yatak sayısına göre yapılmamaktadır. Şu anda uzman hekim planlamaları, yoğun bakım planlamaları nüfusa göre yapılmaktadır. Yerköy’ün nüfusu 30 bin olup Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen uzman hekim kadrosu 21 dir. Nüfus arttığı zaman uzman hekim sayısı da artacaktır” dedi.
Yerköy Devlet Hastanesinin 2010 yılında 59 yatakla doluluk oranı yüzde 65, 2011 yılında yine 59 yatakla doluluk oranı yüzde 72 olduğunu ifade eden Milletvekili Başer, “Bu oranlar 85 yatağa göre hesaplandığında yüzde 50-55 oranına düşmektedir. Bu da 85 yataktan ortalama 40 tanesinin boş olduğunu göstermektedir. Ayrıca inşaat aşamasında Yerköy Devlet hastanesi açılıncaya kadar geçen sürede Sağlık Bakanlığı gerekli denetlemeleri yapmıştır, yatak sayısı planlaması Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile beraber yapılmıştır” diye konuştu.
Yerköy Devlet Hastanesi ek binası faaliyete geçtikten sonra hastalara özel hastane gibi tek kişilik odalarda daha kaliteli sağlık hizmeti vermeye başladığını vurgulayan Milletvekili Başer, “Yerköylü hemşerilerimiz tarafından da Hükümetimizin hem sağlık hizmetleri hem de Yerköy Devlet Hastanesinin hizmetleri takdir edilmektedir” ifadelerini kullandı.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. doğru söze ne denir devlet hastaneleri 8tl muane alırsa neler olmazki bugün hastene yarın resmi kurunlar yassın paralı sağlıga yassın paralı kurumlara .

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji