YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %-0,84
  • BIST
    %-0,50
Yerköy Devlet Hastanesi yeni Tomoğrafi Cihazı ile hizmet vermeye başladı

Yerköy Devlet Hastanesi yeni Tomoğrafi Cihazı ile hizmet vermeye başladı

Yerköy Devlet Hastanesi, Toshiba Alexion marka 16 kesitli multislice (çok kesitli) bilgisayarlı tomografi cihazı ile ilçe halkına hizmet vermeye başladı.
10092014tomoHastane başhekimi Dr. Sayit Usul, yeni Tomoğrafi Cihazının eski cihazıma göre çok daha hızlı olduğunu, yeni cihaz sayesinde tetkiklerin çekim süreleri ve hastaların aldığı radyasyon oranı büyük ölçüde azaldığını söyledi.
Dr Usul, “Tomografi ile bir damar içi görüntüleme yöntemi olan anjiyografiyi birleştirerek vücudumuzdaki damarlar hakkında detaylı bilgi verebilmektedir. Bu yöntemle Pulmoner, Pankreas, Toraks, Renal, periferik, Karotis, Beyin ve Boyun BT Anjiografileri yapılabilmektedir. BT anjio damarlardaki daralma, tıkanıklık, anevrizmalar, derin ven trombozu, pulmoner emboli ve diğer damar hastalıklarının tanısında kullanılabilen bir testtir. BT anjiografi ile damarlardaki darlık ve daralmalar manyetik rezonans görüntüleme ve ultrasonografiye göre daha iyi ve detaylı değerlendirilir. Klasik anjiografi yerine kateter gerekmediği için birçok hastada artık BT anjiografi çekilmektedir. Bu daha az rahatsızlık vererek, damarlar hakkında doğru bilgi veriyor olmasından ötürü BT anjiografi bir tarama testi olarak da kullanılabilir. 3 boyutlu takip istasyonu ile hastaların tüm tomografilerinin çekilebileceği cihaz, hem zamandan hem radyasyondan yana tasarruf sağlamaktadır. ‘Yeni Tomoğrafi Cihazımızın Hastanemize ve hastalarımıza hayırlı olmasını dileriz”dedi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji