YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy DH'de Röntgen filmi yerine CD dönemi

Yerköy DH'de Röntgen filmi yerine CD dönemi

Yerköy Devlet Hastanesinde, radyoloji sonuçlarının da CD’ler ile hastalara verilmesi uygulaması başladı. Böylece hastalar ve hekimler, çekilen röntgen filmlerini değişik boyutlarda ve net görülecekler.
27022013cdYerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul, “Akciğerden mideye, beyinden ayağa kadar çekilen bütün röntgen filmleri tarihe karışıyor.”dedi.
Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sayit Usul, Akciğer, mideye, beyin ve ayaklara kadar çekilen bütün röntgen filmlerinin CR cihazı sayesinde dijital ortamda saklandığını ifade etti.
Önceleri hastaya verilen büyük zarf içindeki röntgen filmi CD olarak verilecek ve hastanelerde ki bilgisayarlar da arşivleneceğini ifade eden Usul, “Yerköy Devlet Hastanesi’nin görüntüleme birimlerinin geçtiği yeni sistem sayesinde, çekilen tüm röntgen, tomografi, mamografi ve MR görüntüleri, poliklinik bilgisayarlarında anında görülebiliyor. Böylece filmin basılması söz konusu olmadığı gibi hastalar uzun kuyruklarda film almak için beklemiyor, ellerinde film taşımayacaklar.
Yerköy Devlet Hastanemiz görüntüleme birimlerinde, resim arşivleme ve iletim sistemi olarak bilinen PACS sayesinde artık çekilen tüm röntgen, tomografi, mamografi ve MR filmleri bilgisayar ortamında saklanabiliyor.
Hastalarımızın çekinmiş oldukları röntgen, tomografi, mamografi ya da MR çekiminin ardından doktorlar çekilen görüntüleri poliklinik bilgisayarlarında hemen görebiliyor.
Ayrıca çekilen görüntü hastalarımıza CD ile verilmektedir. Böylelikle hastanın başka bir hastaneye gitmesi söz konusu olduğunda elinde film taşımak yerine çantasında CD götürecektir. Bu sistem sayesinde modern bir sisteme kavuştuk,”dedi.
PACS’ın modern çağın gereklerine ayak uydurabilmiş, dünyanın bütün hastanelerinde kullanılan bir sistem olduğunu kaydeden Usul, hastaya ait görüntülerin bilgisayar ortamında yıllarca saklanabilmesi ve gerektiğinde filmlerin karşılaştırılabilmesi için hasta ve hastane açısından avantajlı olduğunu ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji