YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,15
  • BIST
    %-0,05
Yerköy Esnaf Kefalet'te Minar güven tazeledi

Yerköy Esnaf Kefalet'te Minar güven tazeledi

Yerköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurul toplantısı belediye düğün salonu’nda gerçekleşti. Genel Kurulda Hasan Minar, tekrar başkan seçilerek güven tazeledi.
30012014esnafBelediye düğün salonunda gerçekleşen olağan genel kurul toplantısına oda başkanları, çevre ilçelerin kooperatif başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda kooperatif ortağı katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Yerköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Hasan Minar, kooperatiflerin özünde ortaklıktan birlik ve güç doğan kuruluşlar olduğunu söyledi.
Konuşmalar sonrası Hasan Minar ve Mehmet Kömürcüoğlu arasında gerçekleşen seçime 997 üye oy kullandı.
997 üyenin 666 oyu Hasan Minar alırken, Mehmet Kömürcüoğlu ise 331 oy aldı.
Üyelerin oyunu alarak tekrardan başkan seçilen Minar, seçim sonrası gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, kooperatiflerin birbirinden bağımsız fertlerin ortak çıkarları için birliktelik oluşturarak istekleri ve ihtiyaçları ile seslerinin daha etkili duyulduğu ve sonuç elde edildiği kurumsallaşmış teşkilatlar olduğunu ifade etti.
Kooperatiflerin ana amacı ucuz krediye en hızlı ve etkili şekilde en az bürokratik evraklar ile esnaf ve sanatkara ulaştırmak olduğunu ifade eden Minar, “Ülkemizde kooperatifçiliğin 1951 yılında başlanmıştır. Kooperatifimize yıldır hizmet etmiş, emek vermiş, teşkilatımızı bugünlere getirmesinde kimlerin katkısı olmuş ise herkese şükranlarımızı sunuyor, onlardan aldığımız bu esnafa hizmet meşalesini en yukarılara çıkararak yaşatmak için çaba ve gayret sarf ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Ne seçimleriydi bu ? 20 kişilik bir sınıfa başkan mı seçtik ? 1300 üyeye, 18 milyon lira bütçeye sahip bir kuruma başkan seçilirken; Yerköy’ ümüzün değerli esnaflarını koyunlaştırma çabasından öte ne seçimleriydi ? Haydi arkadaşlar ellerimizi kaldıralım, değerli bakanlık üyeleri gir araya say şu koyunları bakalım bu mu seçim ? Küreselleşen dünya, büyüyen ekonomi, gelişen Türkiye terimlerine hiç de yabancı değilken demokrasi terimine neden bu kadar yabancıyız, neden gerçek bir seçime, gerçek bir demokrasi örneğine bu kadar tersiz ? Tüm bu soruların yanıtını ararken amacım ne Minar ne de Kömürcüoğlu tarafına yanlı olmak! Amacım gerçek demokrasinin işlediği bir sanatkarlar odası, gerçek demokrasinin eseri seçimlere sahip bir ülkeye sahip olmak. Esnafın kan ağladı bir dönemde sabahın 9’unda esnafı bir binaya doldurup, saatlerce oturtup üstüne de gerçek bir seçim istemek ne denli doğruysa insanların yüz yüze bakarken oy vermesi de o denli doğrudur.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji