YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası açıldı

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası açıldı

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, “Trafikten, terörle mücadeleye kadar, çocuklarımızı zehirlemeye çalışan uyuşturucu tacirlerinden, organize suç şebekelerine kadar bunların hepsini yakından takip edilerek gereğini yapmaktadır” dedi.
12052015acilisLekesiz, memleketi Yerköy ilçemizde İlçe Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası açılışında yaptığı konuşmada, hizmete açılan emniyet binasının hayırlı olmasını dileyerek, memleketi Yerköy’e yapılan emniyet binasının açılışına katılmaktan onur duyduğunu dile getirdi.
Dünyada ülkeler arasında herkesin yakından takip ettiği korkunç bir rekabet ortamı olduğunu ifade eden Lekesiz, “doğu toplumlarıyla, batı toplumları arasındaki rekabet diyebileceğimiz bu rekabet ortamında, doğu toplumları son 150-200 yıldır ilk defa 2008 yılında batı dünyasından fazla üretti. Toplumlarına baktığımızda, Çin rekabet tusunamisi denilebilecek bir şekilde düzeltiyor. Hindistan başta, girişim sektörü olmak üzere aldı başını gidiyor. Singapur, Kore hemen hepsi Rusya bu yarışa sonradan katıldı ama kendisini iyi toparladı. Çok şükür memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye’de de ülkemizin tüm dinamikleri devreye girmek suretiyle, dünya genelindeki bu yarıştan kopmamak, oyundan düşmemek için var gücü ile çalışıyor. Türkiye’de üretiyor” diye konuştu.
Türkiye’nin artık  her alanda adından söz ettirdiğini anlatan Lekesiz,  şöyle devam etti:
“Memnuniyetle görüyoruz ki bölgemizde orta doğu coğrafyasında dünya ekonomisine entegre olan sadece Türkiye Cumhuriyeti var. Hemen her alanda büyük bir üretim söz konusu, büyük bir yarış söz konusu. Takdir edersiniz ki Türkiye’nin bu sosyal, kültürel, ekonomik gelişimini devam ettire bilmesi huzur ve güven ortamına bağlı. Huzur ve güvenin, emniyetin, asayişin olmadığı hiçbir yerde diğer işlerden bahsedebilmemiz takdir edersiniz ki zor bu olmayınca hiç bir şey olmuyor. Her meslek, milletin nezdinde taşıdığı, önem derecesinde muteberdir. Dolayısıyla güven dolu bir  ortam, huzur, emniyet, asayiş milletimiz için ne kadar değerli ise bugün hep beraber açılışını yapacağımız teşkilatta milletimiz geleceği açısından o kadar değerli kurumlarımızdan, teşkilatlarımızdan bir tanesi.”
Emniyet teşkilatının 170 yıldır hukukun üstünlüğü ilkesinin hayata geçirilmesinde, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin açılmasında ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasının devam ettirebilmesinde büyük katkılarda bulunduğunu belirten Lekesiz, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Memnuniyetle belirtmek isterim ki üç yüz bine yaklaşan personeliyle emniyet teşkilatımız dünyanın gidiş hattının farkındadır. Dünyanın ne yöne gittiğini, ulusal düzeyde gelişmeler olduğunu yakından takip edip, gelecek yönetimi diyebileceğimiz bir anlayışla emniyet teşkilatı ülkemizin daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe yürüyebilmesi için üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye tüm personeli ile çalışmaktadır. Trafikten, terörle mücadeleye kadar, çocuklarımızı zehirlemeye çalışan uyuşturucu tacirlerinden, organize suç şebekelerine kadar bunların hepsini yakından takip edilerek gereğini yapmaktadır. Bilmenizi isterim ki ülkemizdeki huzuru, esenliği, güvenliği,  asayişi, doğrudan veya dolaysız etkileyen tüm değişkenler emniyet teşkilatımız tarafından takip edilmekte, analiz edilmekte, bunların bugüne ve yarınlara nasıl yansıyacağı ilişkin çalışmalar yapılmakta ve insanımızın daha huzur ve güven ortamında yaşayabilmesi için 24 saat esasına dayalı olarak emniyet teşkilatı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışmaktadır.”
Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, emniyetin, her şeyin başı olduğunu ifade ederek, emniyet olmadan hiç bir şeyin kıymetinin olmayacağı dile getirdi.
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay’da uzun süre valilik görevini yaptığını anımsatan Bozdağ, şunları kaydetti:
“Celalettin bey, emniyetsizliğin ne kadar zor olduğunu yaşayan insanları en yakından bilen gören birisidir.  Suriye’de Türkiye’nin hemen yanı başında dört yıldır devam eden bir iç savaş var. 910 kilometre sınırımız var. Orada dünyanın en zengini olsanız bir kıymeti varmı?  En güçlüsü olsanız bir kıymeti varmı? Her şeyiniz ne ararsanız olsa bir eliniz yağda bir eliniz balda olacak şekilde imkanınız olsa bir kıymeti varmı? Hiçbir kıymeti yok. Rahat bir uyku uyuma şansınız yok. Eşinizi çocuklarınızı, torunlarınızı, yakınlarınızı kendinizi koruma şansınız yok. Onun için güvenlik olmazsa, huzur olmazsa barış olmazsa, istikrar olmazsa insanın sahip olduğu haklarında, insanın sahip olduğu hürriyetinde, insanın sahip olduğu imkanlarında bir kıymeti yoktur. Eğer bugün biz Türkiye’de huzur içinde yaşıyorsak, güvenlik içerisinde yaşıyorsak, barış içerisinde yaşıyorsak elbette Türkiye’nin siyasi istikrarının güçlü iktidarının önemi büyük ama bir o kadar güvenlik birimlerimizin, emniyet teşkilatımızın, askeriyemizin ve istihbarat örgütlerimizin yaptıkları can siperhane ve fedakarhane görevleri de kıymetide büyüktür.”
Konuşmaların ardından Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Yeni Hizmet Binasının açılış kurdelesini kesen Lekesiz ve Bozdağ, daha sonra binayı gezerek ilgililerden bilgi aldı.
Açılışa, Lekesiz ve Bozdağ’ın yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Enver Eroğlu, Cumhuriyet Savcısı Semih Şimşir, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji