YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %0,59
Yerköy ilçemizde, Biçerdöverler Bakıma Alındı

Yerköy ilçemizde, Biçerdöverler Bakıma Alındı

Yerköy’de geçimlerini biçerdövercilik yaparak sağlayan biçerdöver sahipleri, yaklaşan hasat sezonu öncesi hazırlıklara başladı.
09052014bicerTürkiye’de en çok biçerdövere sahip olan Yerköy’de, biçerdöverler, Mayıs ayında Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Çukurova’da başlayacak olan hasat sezonu için hazırlıklara başladılar.
Türkiye’de en çok biçerdöverin bulunduğu ilçelerin başında gelen Yerköy’de, Sanayi Sitesi’nde son günlerde büyük hareketlilik yaşanıyor.
Yerköylü biçerdövercilerden Levent Uyar, hasat mevsiminde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne dağılacak olan biçerdöverlerinin yıllık bakım ve kontrollerini yapmaya başladığını belirtti.
İlk hasat sezonunun Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Çukurova’dan başlayacağını belirten Uyar, her yıl olduğu gibi biçerdöverini bakım için sanayiye getirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Yerköy’de ve diğer il ve ilçelerde yaklaşık 13 yıldır biçercilik yapmaktayım. Biçerdöverlerimizin bakım işlerine bir ay önce başladık. Şuan bakımlarda son aşamaya gelmiş durumdayız. Kısmet olursa 10 gün sonra Güneydoğu’ya gidip arpa, buğday, hasadını yapacağız. Kısmet olursa, arpa ve buğday hasadımız tamamlandıktan sonra mısır hasadına başlıyoruz. Tabi hasat öncesi ve sonrası biçerlerimizi bakıma almak mecburiyetindeyiz. Hasat öncesi yapmış olduğumuz bakımlar da 5 ila 6 bin TL gibi bir masraf ediyoruz. Hasat sezonu ise yine 5 ila 6 bin lira gibi bir bakım ücreti harcıyoruz.”
Biçerdöver tamircisi Hacı Yılmaz ise biçerdöverlerin hasada başladığında herhangi bir arızaya maruz kalmamaları için biçerdöver sahiplerinin bakıma getirdiklerini ifade etti.
Hasat sezonunda, dane kaybının önlenmesi için biçerdövercilerin bakım yaptıklarını belirterek Yılmaz, “Yerköy ilçemiz, biçerdöver bakımı konusunda oldukça gelişmiş bir ilçedir. Farklı il ve ilçelerden dahi buraya biçerdöverlerinin bakımını yaptırmaya gelen biçerdöver sahipleri bulunmakta. Her yıl bu aylarda işlerimiz çok yoğun oluyor. Şu anda da Güneydoğu’ya gidecek biçerciler sanayide bakım yaptırmakla meşguller. Biçerdöver bakım ve onarımız işlerimiz bir ay boyunca böyle yoğun geçer.”
Yerköy’de yaklaşık bin civarında biçerdöver bulunduğunu belirten biçerdöver ustası Yılmaz, bakımları tamamlanan biçerdöverlerin Trenlerle veya Tır’lar la Güneydoğu’ya gittiklerin belirti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji