YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %0,21
Yerköy İtfaiye Müdürü Nazlı “Yangına karşı tedbirli olun”

Yerköy İtfaiye Müdürü Nazlı “Yangına karşı tedbirli olun”

Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, kış aylarında yaşanan yangınlar, can ve mal riski açısından daha büyük tehlikeler taşıdığını ifade etti.
31122014nazlı
Yerköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Nazlı, kış aylarında yaşanan yangınlar, can ve mal riski açısından daha büyük tehlikeler taşıdığını ifade ederek, kış mevsiminde soba ve elektrikli ısıtıcıların neden olduğu yangınlar ile baca tutuşmalarına çok sık rastlandığını belirtti.
Nazlı, vatandaşları daha dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
Nazlı, kış aylarında yaşanan yangınların daha fazla risk taşıdığını, kışın yaşanan yangınların konut, işyeri, devlet dairesi, okul, hastane, otel, sanayi tesisleri, akaryakıt istasyonları gibi mekanlarda yoğunlaştığını, söz konusu mevsimde araç yangınlarının da arttığını vurguladı. Nazlı, yangının söndürülmesinden çok alınacak önlemlerin önemine dikkat çekerek, “Yangını meydana getiren unsurların kontrol altına alınması veya ortadan kaldırılması yangınla mücadelede en etkin yöntemdir” dedi.
YANGIN UNSURLARI ORTADAN KALDIRILMALI
Soba ve elektrikli ısıtıcıların perde, yatak, koltuk, dolap benzeri kolay alev alabilecek eşyalardan uzak yerlere konulmasının uygun olacağını hatırlatan Nazlı, kısa bir süre için olsa bile evden ayrılanların elektrikli cihazlarını prizden çıkartmalarının can ve mal güvenliği açısından uygulanması gereken önemli bir emniyet tedbiri olduğuna dikkat çekti.
Kış aylarında yaşanan baca tutuşmasının tek nedenini ihmal olarak gösteren Nazlı, düzenli olarak yaptırılacak baca temizliğinin yangın riskini tümüyle ortadan kaldıracağını kaydetti.
YANGIN TÜPÜ BULUNDURUN
Yangınların çıkışında tedbirsizlik ve ihmalin ana unsur olduğunu tekrarlayan Nazlı, vatandaşların elindeki imkanlar dahilinde başlangıç aşamasında yangına yapacakları bilinçli müdahaleyle maddi hasarı en aza indirebileceklerini hatırlattı. Vatandaşların konut, işyeri ve motorlu araçlarda mutlaka standartlara uygun yangın söndürme tüpü bulundurmaları gerektiğini belirten Nazlı, bilinçli müdahaleyi eldeki imkanları çabuk ve etkin kullanmak şeklinde tanımladı.
Doğalgaz yangınlarında yapılacak en önemli müdahalenin gazı kaynağından kesmek olduğunu vurgulayan Nazlı, bu tür yangınların kontrol altına alınması veya söndürülmesi durumunda bile ortamda birikecek gazın yangından da daha tehlikeli bir patlama potansiyeli taşıyacağını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji