YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %0,13
Yerköy şantiyesi’ ne hoş geldiniz!

Yerköy şantiyesi’ ne hoş geldiniz!

Yerköy, gelecek açısından umut ve ümit vaat ediyor.
Bu cümleyi bilerek, isteyerek, taammüden, kasıtlı olarak düşündüm ve kullandım.
Çünkü bir yerleşim yerinin önce ayağa kalkması, yürümesi, son olarak da koşması, o bölgede yapılan ve yapılacak olan yatırımlara bağlıdır.
Yani bu tür yatırımlar ekmek gibi, su, hava, güneş gibi gereklidir.
Öncelikle alt yapıdan başlayalım, isterseniz: Geçtiğimiz günlerde “Allah hakkı olan Üç’ ü” tamamlayan ve üçüncüsü ile yola çıkan Yerköy Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ağaoğlu su ve pis su alt yapı çalışmalarına başladı.
Kaymakamlık binası inşaatı için 900 günlük süre tanınmasına rağmen bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
İnşaat tam gaz ilerliyor. Zira kışın havalar soğudu yapı paydos anlayışı, ortadan kalktığından ben de gelecek yıl bu zamanlar açılışa TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ başta olmak üzere tüm protokolün katılacağı bir açılış yapılacağına olan ümidim her geçen gün güçleniyor.
İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası inşaatı da hemen Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu’ nun yanı başında yükselmeye başladı. Bu konuda da beklentim, ümidim ve umudum odur ki; aynı anda yüzlerce tesisi açmayı hedefleyen Hükümetin bu tesisi de Kaymakamlık Binası ile aynı anda açmasıdır.
Bu arada Çanakkale Seramik Fabrikası da uzun zamandır sessiz sedasız harıl harıl mevcut kapasitesini arttırma yönünde yatırımlar yapıyor. Aralık ayı başında üretime geçmeyi planlıyorlar.
Bu, ne anlama geliyor?
Çalışan sayısının en az iki katına çıkması, kim bilir belki de göçün tersine dönmesi ya da durması anlamına da gelebilir.
Çok doğaldır ki, iki katına çıkan kapasite için hammadde olarak kullanılan beyaz taşların, kayaların 30 tonluk TIR’ lar ile fabrikaya taşınması, işlendikten sonra da yine Türkiye’ nin ve Dünyanın dört bir tarafına koskoca kamyon ve TIR’ lar ile taşınması anlamına geliyor.
Kanaatim, sadece alt yapıya yoğunlaşmış olan Yerköy Belediye Başkanı ve İlçe Emniyet Müdürü başta olmak üzere şehrin ortasından geçen tonlarca yük altındaki alt yapıyı koruyacak ve kollayacak önlemin, şehrin girişine takılan bir küçücük ağır vasıta şu şu saatlerde giriş – çıkış yapılacak levhası ile sınırlı kalmamasıdır.
Denetimlerin arttırılması yanında – ki gördüğüm kadarı ile hemen hiç önlem yokçevre yolundan fabrikaya kadar yapılacak bir yol bağlantısının artık bir an önce yapılması ve maliyetinin de tamamen Çanakkale Seramik Fabrikası tarafından karşılanması gerekir.
İl Trafik Kurulundan bu yönde çıkarılacak bir karar ile tonlarca yükü gariban Yerköy yolları ve halkı taşımamalıdır.
Bugün bırakın Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyük ve gelişmiş illerimizi, Tokat, Çorum, Kırşehir gibi illerimizin içerisine belirli saatler dışında girememesini, Yerköy’ ün tam ortasından tonlarca yükte TIR’ lar, kamyonlar güpe gündüz adeta fink atmakta, gözümüzün içine baka baka girişe takılan küçücük levha ile dalga geçmektedirler…!
Bilemiyorum artık!…    

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji