YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %3,10
Yerköy Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi Avrupa’ya staja gidiyorlar

Yerköy Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa’ya staja gidiyorlar

Yozgat’ta okullar tarafından hazırlanan Avrupa Birliği projeleri, Anadolu çocuklarına Avrupa’nın kapılarını aralamaya devam ediyor. Bu kez de Akdağmadeni Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yerköy Şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Almanya’ya gidiyor.
11122015okulşAnkara-Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) koordinatörlüğünde, Akdağmadeni Akşemseddin ve Yerköy şehit Erhan Ar Mesleki ve Teknik Meslek Liseleri ile Manisa Kula, Kocaeli Gebze Fatih ve Aydın Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Liseleri ortaklığında hazırlanan “Rekabet Gücü ve İstihdam Olanaklarının Artırılması İçin Avrupa’da Staj” isimli Avrupa Birliği Projesi kabul edildi.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yapılan değerlendirme sonucu bin 949 proje arasından kabul edilen 209 başarılı proje arasında yer alan proje ile ortaklıkta yer alan okullarda eğitim gören 60 öğrenci ile 7 öğretmen Almanya’nın Düsseldorf şehrinde eğitim ve staj faaliyetine katılacak. Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, bilgisayarlı muhasebe alanında faaliyet gösteren işletmelere ve bu alanda eğitim verilen mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkanını elde edecek. 2 farklı tarihte gerçekleştirilecek olan yurtdışı hareketlilik faaliyetinin birinci hareketliliği 06-26 Aralık tarihleri arasında, ikinci ise 24 Nisan-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak. Her iki faaliyetin süresi 21 gün olarak açıklandı.
Proje ile bilgisayarlı muhasebe elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek başta olmak üzere katılımcıların işgücü piyasasında rekabet edebilirliklerini, girişimciliklerini ve istihdam edilebilirliklerini artırmak için mesleki gelişimlerine katkı sağlamanın amaçlandığı belirtildi.
Yapılan yazılı açıklamada proje hakkında şu bilgiler yer aldı:
“Katılımcılarımızın, yabancı dil becerilerini geliştirmek, işletmelerin kalifiye eleman ihtiyaçlarını karşılayarak rekabet edebilme güçlerinin artırılmasına katkı sağlamak, katılımcılarımızın yurt dışı tecrübesi edinmeleri sayesinde, özgüven duygusu geliştirmeleri ve AB vatandaşlık bilinci oluşturmalarını sağlamak. Projemiz kapsamında katılımcılarımızın europass belgeleri ve yurtdışı faaliyetleri içeren sertifikalarla elde edilen mesleki bilgi ve becerilerin tanınmasını sağlamak. Eğitim, öğretim alanında faaliyet gösteren okulların Avrupa içinde ve dışında bireylerin ihtiyaçlarına daha iyi cevap veren faaliyetler ve programlar sunabilmelerini teminen söz konusu okulların kapasitelerini, çekiciliklerini ve uluslararası boyutunu geliştirmek;  örgün eğitim, yaygın eğitim, mesleki öğretim, işgücü ve girişimcilik arasındaki sinerjileri ve geçişleri güçlendirmek.
Proje faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Akdağmadeni Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Kenan Önal, “Okulumuzun da yerel ortak olarak katıldığı bu proje ile ülkemizin 5 farklı ilinde faaliyet gösteren 6 okul ile Almanya’da faaliyet gösteren 6 farklı kurum  ortaklık kapsamında bir araya geldi. Farklı ülke ve farklı illerde faaliyet gösteren proje ortaklarımızla bu projeyi başarılı bir şekilde yürütmek için gereken çalışmalar başlatıldı. Proje faaliyetleri tamamlandığında öğrencilerimize bilgisayarlı muhasebe ile ilgili mesleki bilgi ve becerilerin kazandırılması planlanmaktadır. Almanya’nın Düsseldorf şehrinde planlanan 3 haftalık eğitim ve staj faaliyeti sonunda katılımcılarımızın mesleki becerileri geliştirilecek ve Avrupa işgücü piyasasında rekabet edebilirlikleri artırılacaktır. Öğrencilerimiz Avrupa Vatandaşlık Bilinci geliştirme şansına sahip olurken, proje ortağı okullar da kurumlarına Avrupa Katma Değeri sağlama imkanına sahip olacaklardır.” dedi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji