YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,17
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Yerköy Tapu, hizmet kalitesini arttırdı

Yerköy Tapu, hizmet kalitesini arttırdı

Yerköy İlçemiz Tapu Sicil Müdürlüğü hem “Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi” (TAKBİS) sistemine geçmesi ile hem de modern görünümü ile hizmet kalitesini artırdı.
01042013tapuİlçemiz Tapu Sicil Müdürlüğünde ki değişim TAKBİS’le kalmazken, hizmet kalitesini artırma adına yapılan hizmetlerle Yerköylülerin beğenisini kazanıyor.
İlçemiz Tapu Sicil Müdürlüğü Hizmet Kalitesini Artırdığını ifade eden yetkililer, “ISO 9001:2008 Kalite Sistem Belgesine sahip olan Yerköy Tapu Müdürlüğümüz, vatandaşlarımıza daha iyi, daha güzel ve güler yüzlü hizmet verebilmek için, büyük bir özveri ile çalışmaktadır ve daha kaliteli hizmet verebilmenin gayreti içerisindedir.
TAKBİS sistemi ile hayata geçen ön başvuru ve mesaj uygulaması, İlçemiz Tapu Müdürlüğünde gereksiz yere beklemenin önüne geçmiş ve işlem aşamaları vatandaşa mesajla bildirilmektedir. Vatandaşların e-tahsilat uygulaması sayesinde de bankaya makbuzlarını yatırması sağlanmıştır. Ayrıca, vatandaşlar hazır olan işleme, bu mesaj uygulaması sayesinde davet edilmektedir. Vatandaşların genel olarak, ön başvuru ve mesaj uygulamasından memnun olduğu gözlemlenmiştir.
“Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ait TAKBİS sistemi bir devrim niteliğinde olup, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde büyük değişimlere sebep olmuştur. Bu kapsamda, mesai saatleri içinde, saat 14:00’e kadar eksiksiz evrakla başvuran vatandaşların talepleri aynı gün içinde karşılanmaktadır. Ayrıca diğer müdürlüklerde bulunan taşınmazların satış, intikal v.s. işlemleri, alıcı ve satıcının birlikte bulunması şartıyla veya ilgilisinin müdürlüğümüzde bulunması halinde anında yapılabilmektedir.
Yerköy Tapu Müdürlüğümüzle, İlçe Tarım Müdürlüğü arasında bulunan tapu kayıtlarındaki uyuşmazlıklar TAKBİS sistemi aracılığı ile çözülmüştür.
Ayrıca e-devlet uygulaması üzerinden vatandaşlarımızın tapu bilgilerine ulaşabilmesi, diğer müdürlüklerde daha hızlı işlem yapabilmesi, resen intikal işleminin ön ayağı olabilmesi, isim benzerliklerinden kaynaklanan hatalı işlemlerin önüne geçilebilmesi v.s. maksatlarla, Yerköy Tapu Müdürlüğümüzde T.C. Kimlik Numarası giriş çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Muhtarlarla Koordineli hareket edilmekte ve yapılan çalışmanın 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.
Vatandaşlarımız, TC Kimlik Numarası güncellemesi kapsamında e-devlet üzerinden de talepte bulunabileceklerdir.  T.C. Kimlik Numarası güncelleme işleri bittiğinde, diğer kamu kurumları tapu kaydı talep etmeyecekler ve böylece vatandaşlarımız büyük bir külfetten daha kurtulmuş olacaklar ve daha hızlı hizmet alabileceklerdir.
Bu kapsamda Bölge Müdürlüğümüzce de memnuniyet anketi yapılmakta ve işlem yaptıran vatandaşların düşünceleri sorulmaktadır. Yerköy Tapu Müdürlüğümüzde de bu kapsamda dilek ve öneri kutusu bulunmakta olup, vatandaşlarımız her türlü dilek ve temennilerini bu kutu vasıtasıyla Müdürlüğümüze bildirebilir.”dediler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji