YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy’de “1. Gençlik Çalıştayı” yapıldı

Yerköy’de “1. Gençlik Çalıştayı” yapıldı

Yerköy İlçemizde çeşitli lise ve ortaokulu öğrencilerin katılımıyla “1. Gençlik Çalıştayı” düzenledi. 
06052013gencYerköy ilçemizde çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, 1. Gençlik Çalıştayın’da bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundular.
Yerköy 80. Yıl Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen çalıştaya, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir, Yerköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Yılmaz, Yerköy İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Öğretmen ve öğrencilerin duygu ve düşüncelerinin masaya yatırıldığı gençlik çalıştayının değerlendirme toplantısında açılış konuşması yapan Yerköy 80. Yıl Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Halit Arapoğlu,  “Yerköy İlçe Milli Eğitim müdürlüğü olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl ilçemizde ilk defa sadece gençlerin katıldığı ve gençlere ait bütün konuların konuşulduğu bir çalıştay düzenlemeye karar verdik. İlçemizde ilk defa düzenlenen bu çalıştayımıza katılımınız için teşekkür ediyor ve hepinize hoş geldiniz diyorum.
İnsanlar doğumla beraber bebeklik, çocukluk, gençlik, olgunluk ve yaşlılık dönemlerini tamamlayarak hayata veda ederler. İnsan yaşamı içerisinde çok önemli bir yer tutan, kişiliğin oluşması ve gelişmesi sürecinde önemli bir yere sahip olan gençlik dönemi, üzerinde dikkatle durulması gereken bir yaşam aralığı olarak karşımıza çıkmaktadır.
Gençliği fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik bir dönem olarak tanımlamak ve ona yaklaşmak mümkündür. Genç nüfusun hangi yaş aralıkları arasında yer aldığı hususunda farklı yaklaşımlar olsa da ruhu genç olan; içerisindeki yaşam dinamizmini kaybetmemiş, görev aşkıyla yanıp tutuşan ve hizmet ettiği yüce davanın kutsiyetinin bilinciyle hareket edip yorulma nedir bilmeden gece- gündüz küheylan misali koşturan kimseleri de genç kategorisinde değerlendirmek yanlış olmasa gerek.
Her ülkenin farklı bir zenginliği vardır. Örneğin körfez ülkelerinde petrol. Rusya’da, Orta Asya’da doğalgaz ve dünyanın belli bölgelerinde altın ve paralelinde değerli taş rezervleri bulunabilir. Bizim en önemli zenginlik kaynağımız ise yer altındaki maden ve enerji stoklarımız değil yer üstünde olan ve nüfusumuzun yaklaşık yüzde 40’ını oluşturan gençlerimizdir. İşte bizim asıl zenginliğimizin kaynağı olan bu çok kuvvetli yer üstü zenginliğimizdir. Bizler bu insan kaynağımız olan genç nüfusumuzu eğer ki iyi işleyebilirsek onları iyi yetiştirebilirsek belki de en önemli ihraç ürünümüz haline geleceklerdir. Eğer bizler gençlik konusunda ar/u edilen adımları atabilirsek, gerekli ivmeyi sağlayabilirsek emin olun yaşlanan dünya nüfusuna inat dinamik yapımız yani gençliğimiz, ülkemiz ve insanımız için en büyük zenginlik haline gelecektir.
Dünya artık girişimcilik ruhunu kaybetti. Bu değerini kaybetmesi nedeniyle hantal ağır işleyen, koşamayan adeta obeziteye mahkûm bir yapıya dönüştü. Buna karşılık ülkemiz ise oldukça hızlı. Çünkü nüfusu genç, dinamik ve potansiyeli sağlam. Ülke olarak hızlı hareket edebiliyor, esaslı kararlar alabiliyor ve aldığımız bu kararları süratle uygulayabiliyoruz.100 metredeğil maraton koşuyoruz ama nefesimiz ve antrenmanımızsa bu maratonu koşmaya ve başarı ile sonlandırama yetecek eforu bize sunuyor.
Yeni yetişen nesli, yani cumhuriyetin yeni yıldızları olan genç kardeşlerimi, ekonomide diplomaside hukukta, siyasette, bilimde ilimin her alanın da ve sahasında geleceğe gerçekten hazır hale getirebilirsek, Türkiye daha da hızlı bir aktör haline gelecektir.
Ben bu salonda Necip Fazıl Kısakürek’in “Kim var diye seslenildiğinde, sağına ve soluna bakınmadan ben varım diyen gençlik” tarifine uygun nice genç görüyorum. Evet bu salonun kim var diye seslendiğinde sağına – soluna bakmayacak çünkü baktığında zaman ve mekânın elinden gideceğinin farkında olan gençlerimizle dolu olduğunu görüyorum.
Kim var diye seslenildiğinde asla sağına ve soluna bakmadan vazife için ben varım diyebilen bu gençlerimizi saygıyla selamlıyor, onların burada olmasına vesile olan çalıştayımıza emeği geçenlere teşekkür ediyor, çalıştayımızın gençlerimiz, ilçemiz, ülkemiz ve herkes için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.
Arapoğlu’nun konuşması sonrasında, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir, çalıştaya katılan öğretmen ve öğrencilere çeşitli bilgiler verdi.
Gerçekleşen konuşmalar sonrasında çalıştay, mini konser ve dört ayrı masada gerçekleşirken, iki oturumdan oluşan programda, gençliğin hem pratik hem de teorik sorunlarına değinilerek, çalıştay’da alanında uzman öğretmenlerin moderatörlüğünde gün boyu sürdü.
Gün boyu süren çalıştay sonrasında katılımcı olarak katılan öğretmen ve öğrencilere “Katılım Belgesi” takdim edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji