YouTube

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,19
  • ALTIN
    %-0,37
  • BIST
    %0,15
Yerköy’de, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü düzenlendi

Yerköy’de, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü düzenlendi

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında Şehit Kamil Çelikkaya İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Gerçekleşen programa Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Hüseyin Asar, Okul Müdürü Kadir Keskin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Gerçekleşen programda açılış konuşması yapan Okul Müdürü Kadir Keskin, “Otizm, üç yaşından önce başlayan ve ömür boyu süren sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beyinin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. Otizmin temel belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, gözlerin bir yere takılıp kalması, ismi söylendiğinde bakmamak, sözleri tekrarlamak, parmağıyla istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar gözlenmektedir. Otizmin nedeni henüz net olarak tespit edilememiş olup, toplumsal bir sorun olan Otizmi ancak toplumsal dayanışma ile hafifletebiliriz.
Erken tanı ve erken kaynaştırma eğitimiyle otizmli çocukların sorunlarının büyük bir kısmını aşabiliriz. Bu nedenle otizmi fark edelim, fark ettirelim, fark etmek yetmez yaşamı paylaşalım! Yaşamı paylaşmak sorunları paylaşmaktır. Ayrımcılık yapmayalım ve otizmliye engel yaratmayalım”dedi.
Gerçekleşen konuşmalar sonrasında, Özel Eğitim Sınıfı öğretmeni Şenay Kamer Gök eşliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli resim ve etkinliklerin gösterimi yapıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji