YouTube

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,66
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,50
Yerköy’de 23 Nisan Çeşitli Etkinliklerle kutlandı

Yerköy’de 23 Nisan Çeşitli Etkinliklerle kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Milletin istiklâlinin yine milletin azim ve kararı ile kurtarılacağının” işaretini vermesi ile bir ulusun son bir hareketle düşmanı yerle bir edip, kendi iradesini eline aldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yerköy’de de bir kez daha aynı ruh ve heyecanla kutlandı.
24042015nisanAtatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, milli iradenin büyük bir haykırışla tecelli ettiği bu günde soğuk havaya rağmen Yerköy’de ilköğretim ve ortaokullarda coşkulu bir bayram kutlandı.
Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başlayan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Resmi tören Namık Kemal İlköğretim okulunda devam etti.
Atalarının kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını hazırladıkları gösteriler ve çeşitli programlarla kutlayan öğrenciler coşku seli oluşturdular.
Kutlamalara Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam eden kutlama töreninde günün anlam ve önemine belirten konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü Hacı Hüseyin Asar , çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Atatürk tarafından tüm çocuklara armağan edilmesinin Cumhuriyet nesillerine Atatürk’ün verdiği önemin de bir göstergesi olduğunu ifade eden Hacı Hüseyin Asar, “Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Daire amirlerim, Saygıdeğer misafirler, Geleceğimizin teminatı öğrenciler: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama programına hepiniz hoş geldiniz.
Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğimizin teminatı olan çocuklara verilen önemi ifade etmektedir.
Yıkılan, harabeye dönen, yetişmiş bir nesilleri yok olan büyük bir cihan devletinin küllerinden Türkiye Cumhuriyeti adeta yeniden doğmuştur. Bu ülkeyi yüceltecek, dünyada daha fazla söz sahibi yapacak ve dünyanın süper gücü yapacak geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. Bu yüzden, Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güveniyoruz. İnsanlarımızı dil, din, ırk ayrımı yapmadan hoşgörü içerisinde kabul eden, bölücü, ötekileştirici değil, birleştirici olan, işini doğru yapan, insanlığa faydalı işler yapmayı ibadet bilen, milli ve manevi değerlere sahip çıkan nesiller yetiştirmek hepimizin görevidir. Özellikle ülkemizin bulunduğu coğrafya üzerinde oynanan oyunlara karşı çok uyak olmamız gereklidir. Eğer ülkemizin birlik ve beraberliğine sahip çıkmazsak, yaşanan insanlık dramlarına her gün şahit olduğumuz çevremizdeki ülkelere benzememiz hiç de içten değil. O yüzden birliğimizin, beraberliğimizin kıymetini bilmeliyiz. İşte bu günde hem çocuklarımıza bu şuuru vermenin gayreti içerisinde olacağız. Hem de çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Çünkü; devletimize ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. 23 Nisan’da hepimizin öncelikli görevi bu olmalıdır. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanlan pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız. Bu duygularla, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyor, hepsine sevgilerimi sunuyorum” dedi.
Hacı Hüseyin Asar’ın konuşması sonrası öğrenciler tarafından halk oyunları ve şiir dinletileri yer aldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji