YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,31
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %3,10
Yerköy’de 23 Nisan Çeşitli Etkinliklerle kutlandı

Yerköy’de 23 Nisan Çeşitli Etkinliklerle kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Milletin istiklâlinin yine milletin azim ve kararı ile kurtarılacağının” işaretini vermesi ile bir ulusun son bir hareketle düşmanı yerle bir edip, kendi iradesini eline aldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yerköy’de de bir kez daha aynı ruh ve heyecanla kutlandı.
2304201423nisanAtatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, milli iradenin büyük bir haykırışla tecelli ettiği bu günde sıcak ve güneşli havaya rağmen Yerköy’de ilköğretim ve ortaokullarda coşkulu bir bayram kutlandı.
Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başlayan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Resmi tören Yerköy Atatürk İlköğretimde devam etti.
Atalarının kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını hazırladıkları gösteriler ve çeşitli programlarla kutlayan öğrenciler coşku seli oluşturdular.
Kutlamalarda Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy İlçe Jandarma Komutanı M. Deniz Işılar, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, halk ve öğrencilerin bayramını kutladılar.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam eden kutlama töreninde günün anlam ve önemine belirten konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Tepe, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Atatürk tarafından tüm çocuklara armağan edilmesinin Cumhuriyet nesillerine Atatürk’ün verdiği önemin de bir göstergesi olduğunu ifade eden Yavuz,
“Milletimize özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin ve yeni bir devletin yolunu açan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 94. yılı kutlu olsun.
Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920’de henüz Cumhuriyet kurulmamıştı ama Mustafa Kemal demokrasinin alt yapısını hazırlıyor ve üzerine titrediği çocuklar için ülkenin aydınlık geleceğini kuruyordu.
Bugün çocuklarımız dünya çocuklarıyla beraber dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajları verebiliyorsa, bunu büyük önder Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında verilen mücadeleye borçluyuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920; ilk milli bayramımız olmasının yanında, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olmasıyla da bizleri onurlandırıyor. Çocukların yaşatılmaları, gelişmeleri ve korunmalarının temel ilke olarak kabul edildiği İlk Uluslararası Çocuk Hakları Bildirgesi’ni taçlandıran imzalardan biri Genç Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal’e aittir.Atatürk’e göre çocuk vatan gibi sevilmeli, ulusun haklarını korur gibi korunmalıydı. O, sevdiklerine hangi yaşta olurlarsa olsunlar “çocuk” diye seslenirdi. İşte tüm çocukları kucaklayan bu bayram da; onun çok sevdiği çocuklara en güzel armağanlarından biridir. Bu değerli armağan, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Çocuk Yılı” olarak ilan edilen 1979 yılında uluslar arası bir boyut kazanarak evrensel bir bayrama, bir dostluk, kardeşlik ve sevgi şölenine dönüştü. Türkiyeli çocukların dünyaya yaptığı barış ve dostluk çağrısına yeryüzünün dört bir yanından cevap gelmesi; dünyanın ve insanlığın geleceği adına hepimizi umutlandırmalıdır.
Çünkü çocuklarımız bir araya gelerek insanlığın ortak düşünü gerçekleştiriyorlar. Bir bakıma yarınların kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarının ilk ilmeklerim atıyorlar. Sevgili Çocuklar: Büyük Önder Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” özdeyişinin ardında şiddetten ve savaşlardan uzak bir dünyada yaşamanın bütün çocukların hakkı olduğu düşünce yaşatmaktadır. Bu özdeyişin ardında işgale, kıyıma, onursuzluğa başkaldıran; vatanı için canını feda etmekten çekinmeyen bir ulusun onurlu direnişi yatmaktadır. İstiklal için ölmesini bilenlerin kanla, inançla, sevgiyle, umutla, azimle yazdıkları bir büyük direniş destanıdır bu. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ise, aynı zamanda Dir ulusun ayağa kalkarak özgürlük bayrağını açmasıdır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle; “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur. Yalnız bir * kuvvet vardır o da Milli Egemenliktir. Yalnız bir makam vardır o da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”
Gerçekten de meclisi hakikatlerin en büyüğü olarak gören ve kendisi için en büyük korunma yeri olarak milletinin bağrını işaret eden Mustafa Kemal Atatürk, bütün ömrünü milletine hizmete ve ülkesini yeniden kurmaya adamıştır.
Bizler de devraldığımız bu mirası koruyup geliştirmenin, sizlere daha güzel bir dünya, daha aydınlık bir gelecek oluşturmanın gayreti içindeyiz.
Sizlerden beklediğimiz ise çok çalışarak, çok okuyarak kendinizi her bakımdan geliştirmeniz. İnanıyor ve güveniyoruz ki her biriniz temel insani ve ahlaki değerlerle donanmış; araştırma sorgulama, eleştirel |düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş; hayat boyu öğrenen, insan haklarına saygılı, yeniliğe ve değişime açık bireyler olarak ülkemizi çağdaş uygarlıkların üzerine taşıyacaksınız.
Yüzünüz her zaman geleceğe, değişime, yeniliğe doğru olsun. Ama attığınız her adımda, bağımsızlık savaşı veren her millet gibi bu toprağın insanlarının da bağımsızlıkları için gözlerini hiç kırpmadan ölüme gittiğini ve her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda size düşenin ülkemizi güzel ve aydınlık yarınlara taşımaktır.
23 Nisanın anlamını kavrayarak, içinize sindirerek, size emanet edilen ulusal egemenliğe bağımsızlığa büyük bir bilinçle sahip çıkmalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle, sizlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Yavuz’un konuşması sonrası öğrenciler tarafından halk oyunları ve şiir dinletileri yer aldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji