YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,46
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %0,51
Yerköy'de 23 Nisan Coşku İle Kutladı

Yerköy'de 23 Nisan Coşku İle Kutladı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Milletin istiklâlinin yine milletin azim ve kararı ile kurtarılacağının” işaretini vermesi ile bir ulusun son bir hareketle düşmanı yerle bir edip, kendi iradesini eline aldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yerköy’de de bir kez daha aynı ruh ve heyecanla kutlandı.
24042013nisanAtatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, milli iradenin büyük bir haykırışla tecelli ettiği bu günde sıcak ve güneşli havaya rağmen Yerköy’de ilköğretim ve ortaokullarda coşkulu bir bayram kutlandı.
Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başlayan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Resmi tören Yerköy 80. Yıl Ortaokulunda devam etti.
Atalarının kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını hazırladıkları gösteriler ve çeşitli programlarla kutlayan öğrenciler coşku seli oluşturdular.
Kutlamalarda Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy İlçe Jandarma Komutanı M. Deniz Işılar, halk ve öğrencilerin bayramını kutladılar.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam eden kutlama töreninde günün anlam ve önemine belirten konuşma yapan 80. Yıl Ortaokulu Müdürü Bilal Özcan, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Atatürk tarafından tüm çocuklara armağan edilmesinin Cumhuriyet nesillerine Atatürk’ün verdiği önemin de bir göstergesi olduğunu ifade eden Özcan, “23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır.
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Türk milleti, dün olduğu gibi, bugünde Atatürk ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir.
Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur.
Türk Milleti’nin, yarınları da en güzel şekilde görebilmesi için yarınların teminatı, geleceğimizin garantisi olan Türk çocuklarına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulduğu günü bayram olarak hediye etmiştir. Türk çocukları da her yıl bu mutlu günlerini tüm dünya çocuklarıyla paylaşmakta, tüm dünyaya sevgi, barış, iyilik mesajı vermektedirler. Dünya Milletlerinin bu çağrıya kulak vermeleri, insanlık aleminin hiçbir zaman savaş kan ve acı görmemesi dileğiyle, tüm çocuklarımız ve siz kıymetli misafirlerimizin bayramını kutlar, saygılar sunarım.”dedi.
Programda Güreşler Anasınıfı öğrencilerinin “Minik Kelebekler” gösterisi, Yıldızlar Anasınıfının “Hayat Bayram Olsa”  adlı dans gösterisi, Engelli Öğrencilerin şiir gösterisi, 4. sınıf öğrencilerinin ront gösterisi, koro eşliğinde müzik dinletisi, okul öğrencilerinin kukla gösterisi ve öğrencilerin halk oyunu gösterisi yer aldı.
Programın bitiminde resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji