YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,12
  • ALTIN
    %-0,44
  • BIST
    %-1,16
Yerköy'de ağaçlandırma şenliği

Yerköy'de ağaçlandırma şenliği

Yerköy İlçe Kaymakamlığı tarafından ilki gerçekleşen ağaç şenliğinde, çam ağaçları toprakla buluştuğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Bayram Gale, “Yerköy İlçemizde ilki gerçekleştirilen ağaçlandırma şenliği sayesinde öğrencilere ağaç ve doğa sevgisi kazanması hedefleniyor.”dedi
18042012agacYerköy İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen ağaçlandırma çalışmaları, Bozok Üniversitesine tahsis edilen 2 bin 746 dönüm üzerine kurulan Beyazıtoğlu çiftliği arazisine de 5 bin çam ağacı toprakla buluştu.
Beyazıtoğlu çiftliği arazisinde gerçekleşen ağaç şenliğine, Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, İlçe Jandarma Komutanı, M. Deniz Işıklar,  Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, daire amirleri, parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.
Gerçekleşen ağaçlandırma şenliğinde konuşma yapan ilçe kaymakamı Bayram Gale, “ Yerköy İlçemizde ilki gerçekleşmekte olan ağaçlandırma şenliği için burada toplanmış bulunmaktayız.” İfadelerinde bulundu.
Kaymakam Gale, “Başbakanlığımızın 2007/28 Nolu Ağaçlandırma Genelgeleri ile Yozgat Valiliği Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı kapsamında, Yerköy İlçe Kaymakamlığı tarafından organize edilen Ağaçlandırma çalışmaları için burada bulunmaktayız.
Biz Yerköy İlçe Kaymaklığı olarak, geleneksel hale getirmeyi planladığımız ağaçlandırma şenliğini, Yerköy ilçemizde kalıcı hale getirmek için Beyazıtoğlu çiftliği arazisine 5 bin çam ağacını toprakla buluşturacağız.
Uzun yılladır ilçemizde, orman haftası ile alakalı bir organizasyonun yapılmaması bizleri üzmektedir. Biz bunu tekrardan canlandırmak, Yerköy ilçemizin daha yeşil, daha ormanlı ve ağaç sevgisini içinde barındıran bir organizasyonu yapmayı uygun gördük bu vesile ile bu sene Orman haftası programını daha geniş kapsamlı yaptık. İnşallah bu gelenek her yıl aynı duygu ve düşünce ile idrak eder.
Bozok Üniversitesine tahsis edilen 2 bin 746 dönüm üzerine kurulan Beyazıtoğlu çiftliği arazisinin, 100 dönümlük bir alanına dikimini gerçekleştirmeyi planladığımız 5 bin çam ağacını neden buraya diktiğimiz sorulacak olursa, gerekçelerinden birisi olarak, Yerköy ilçemizin eğitim yuvası olacak olan bu yer, ilçemizin eğitimde tek eğitim yuvası olarak burada yer alacaktır.
Bozok üniversitesine bağlı bir çok branş ve dalga yüksekokulların gelmesine hazırlık olarak 5 bin çam fidanını burada toprakla buluşturduk.”dedi.
İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy İlçemizin daha yeşil bir çevre olabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğinin altını çizdi.
Kaymakam Gale’nin konuşması sonrasında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yerköy İlçe Müdürü Fatih Satıcı, katılımcılara çam ağacının nasıl dikilmesi konusunda çeşitli bilgiler verildi.
Yapılan ağaçlandırma şenliği, daire amirleri, parti başkanları, öğrenciler ve öğretmenler hem eğlendiler hem de 5bin çam ağacını toprakla buluşturdular.
Ağaçlandırma şenliği sonrasında, katılımcılara Yerköy Kaymakamlığı tarafından öğlen yemeği ikram edildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. yerköy haberlerinde okudugum en iyi haber bu. Aksama kadar ya kahvede yada camii kenarinda oturana kadar hayirli ve cocuklarima yesil doga birakmak icin fidan dikin bence en büyük sevap odur. bende almanyadan izine gelince cevre icin calismayi cok isterim.Doga ve Hayvanlari seven Insanida yasamayida cok sever örnek bir insan olur

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji