YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy'de Arpa ve Buğday Hasadı Tüm Hızı ile Devam Ediyor

Yerköy'de Arpa ve Buğday Hasadı Tüm Hızı ile Devam Ediyor

Yerköy ilçemizde yılın ilk arpa ve buğday hasadı Sekili Beldesi bölgesinde başladı.
24062013arpa2013 yılı mahsulü arpalar ve buğdaylar, havaların sıcak gitmesi sonucu geçtiğimiz yıla göre biraz daha erken başlarken, Yerköy ilçesi genelinde son yağışların verimi biraz iyileştirdiği belirtildi.
Mazot ve gübre fiyatlarındaki artışa göre arpa fiyatının belirlenmesini beklediklerini belirten üreticiler, henüz arpa fiyatının açıklanmamış olmasından dolayı ürünlerini zahireci esnafına emanete vermek zorunda kaldıklarını bildirdiler.
Sekili Bölgesi’nde arpa ve buğday hasadını yaptıran çiftçilerden Hacı Kaya, bölgedeki tarım alanlarını sulaması amacıyla tesis edilen Gelingüllü Barajı Projesi sulama kanaletlerine su verilmediğini, bu nedenle de sulama yapamadıklarını bildirdi. Çiftçi Hacı kaya, ”Son yağışların iyi düşmesi sorunu çözdü. Eğer son yağışlar da düşmemiş olsaydı ürünümüz tarlada kalacaktı, yaptığımız masrafları bile kurtaramayacaktık. Eğer zamanında sulama yapmış olsaydık daha da iyi ürün alabilirdik” dedi.
Arpa fiyatlarının açıklanmadığını da hatırlatan Hacı Kaya, bu nedenle hasadı yapılan ürünü tüccara teslim etmek zorunda olduklarını, fiyatların biran önce, girdi maliyetleri de göz önünde tutularak açıklanması gerektiğini söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Arpa Bile Biran Daha Dedi Ilk Nde

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji