YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy’de Aspir Bitkisi Üretimi için toplandılar

Yerköy’de Aspir Bitkisi Üretimi için toplandılar

Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından arpa ve buğday üretimine alternatif olarak aspir ekiminin yaygınlaştırılması için toplantı düzenlendi.
26112013aspir80. Yıl ortaokulu toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Yozgat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı İbrahim Acar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Yıldız, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Bahri Yılmaz, işadamları, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı İbrahim Acar toplantıda yaptığı konuşmada, Yozgat ve ilçelerinde ürün çeşitliliğini artırmak için nadasa bırakılan tarım arazilerine aspir ekilmesi gereken bir tarım bitkisi olduğunu söyledi.
Aspir bitkisinin, kurak arazide suya ihtiyaç duymadan yetiştiğini söyleyen Acar, tek yıllık uzun gün yağ bitkisi olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu;
“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından yürütülen “Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi” kapsamında Türkiye’nin yağ açığını kapatmak için yağlı tohumlu bitkisi yetiştiriciliğine önem verilmeye başlandı.
Kurak yerlerde ve nadas alanlarında özellikle aspir yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için bakanlığımız tarafından çalışmalar yapılıyor. Bu konuda Yozgat’ta ve ilçelerinde toplantı düzenleyerek, üreticilere aspir konusunda çeşitli bilgi verilmektedir.
Yağlı tohumlu bitkiler içerisinde en yüksek desteği aspir bitkisine verilmektedir. 2013 yılında kilogram başına 45 kuruş olarak destek veriliyor ve bu miktar dekar başına 70 lirayı bulmakta. Mazot, gübre, toprak analizi desteği ile sertifikalı tohum desteğini de eklersek dönüm başına toplam destek 91 lirayı buluyor” dedi.
Çiftçilerin tarlalarını nadasa bırakmadan, yerine aspir bitkisi ekimi yapmalarının menfaatlerine olacağını söyleyen Acar, üreticilerin hem tarlasını dinlendireceğini, hem de tarlalarının boş kalmadan ve ekilen ürünün kaliteli olduğundan dolayı iyi bir gelir elde edeceklerinin altını çizdi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji