YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %1,31
  • BIST
    %3,10
Yerköy’de Avrasya Sirki gösterisi

Yerköy’de Avrasya Sirki gösterisi

Yerköy ilçemizde sahnelenen Avrasya Sirki gösterisi büyük beğeni topladı.
11112015sirkYerköy Belediyesinin katkılarıyla belediye konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik beğeniyle takip edildi.
Denge gösterileri, eğitimli köpekler, palyaçolar ve sihirbazların birbirinden ilginç şovları büyük alkış topladı.
Türkiye’nin ilk sirkinin kurucusu olan Servet Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bin yıllara varan bir kültür birikimimden miras kalan geleneksel gösteri sanatçıları ve ip cambazlarının, gerçek kahramanlardan oluşan bir eğlence kültürünün baş aktörleri olduğunu söyledi.
Gösteri sanatçıları ve ip cambazlarının yaşamın gizli kahramanları ve isimsiz emekçileri olduğunu belirten Yalçın, şunları kaydetti:
“Canıyla oynayarak cesaretin, öz güvenin, azmin ve sabrın sembolü olan bu gerçek kahramanlar, 15’nci yüzyıldan itibaren Avrupa’nın birçok kentinde yaptıkları gösterilerle, bugünkü dünya sirklerinin oluşmasına da çok büyük katkılar sağlamışlardır. Bizler de Avrasya Sirki ekibi olarak bu tarihimizi yaşatıyoruz. Çeşitli kasabalara ve ilçelere gidiyor, bize kültür mirası olarak kalan sirk dünyamızı insanlarımızla paylaşıyoruz.”
Sirkte ip cambazlığı, parendebazlık, ateşbazlık, akrobatlık, kılıçbazlık gibi somut olmayan kültürel miras kapsamındaki seyirlik sanatların yanı sıra palyaçolar, sihirbazlar, yüksek hava gösterileri, sevimli hayvanlar, piton yılanı sahnelendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji