YouTube

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,89
Yerköy’de Ayçiçeği Hasadı Başladı

Yerköy’de Ayçiçeği Hasadı Başladı

Yerköy ilçemizde, Ayçiçeği eken çiftçiler hasat dönemine başladı
07092012cekirdekYerköy İlçesinde ayçiçeği üretiminde yüzde 30 ile yüzde 50 arasında verim kaybı yaşandığını belirten Yerköylü çiftçiler yağışların az olması nedeni ile geçen seneye göre daha az verim aldıklarını belirtiler.
Yerköy’de Ayçiçeği üretimi yapan çiftçi Cafer Acer, “Ayçiçeğinde hasat dönemimiz başladı. Tüm dünyada etkili olan kuraklıktan, bizlerde nasibimizi almış durumdayız. Ektiğimiz tarlalarda verim kaybıyla birlikte ürettiğimiz ürünlerinde kazançları da azaldı.”dedi.
Ayçiçeğinde geçen seneye göre daha az hasat elde ettiklerini söyleyen Acer, “Nadasa bıraktığımız tarlalar boş durmasın diye bu sene yüz dönüme yakın tarlamıza Ayçiçeği ekmiş durumdayız.
Tarlamıza ekmiş olduğumuz ayçiçeği genellikle, Eğlencelik yani kuruyemiş dükkanlarında satışı gerçekleşen çitlemelik ayçiçeğidir.
Bu sene aslında ürünlerimizden büyük bir gelir elde etmeyi planlıyorduk ama bu sene yağışların fazla olmaması bizleri de etkilemiş durumda. İnşallah bu yılki masrafımızı çıkarır. Masrafımızı çıksın bundan başkada bir şey istemiyoruz.”dedi.
Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelen mevsimlik işçileri Ayçiçeği tarlalarında çalıştırdıklarını söyleyen Acer, “ Normal olarak, her yıl mevsimlik işçilere Ayçekirdeği’nin kesimini yaptırıyorduk ama bu sene üründe düşüş olduğu için ben ve çocuklarımla bu sene kesim yapıyoruz. ”diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji