YouTube

  • DOLAR
    %0,28
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %-0,06
Yerköy’de “Bayrağa Saygı Yürüyüşü” Düzenlendi

Yerköy’de “Bayrağa Saygı Yürüyüşü” Düzenlendi

Yerköy Ülkü Ocakları tarafından, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Türk bayrağının indirilmesini protesto etmek amacıyla “Bayrağa Saygı” yürüyüşü düzenlendi.
13062014bayrakHaşim Kılıç Mahallesi Molla Hüsrev Camii önünden başlayan yürüyüş, İstasyon meydanında önünde sona erdi.
Kalabalık, “Bayrağa uzanan eller kırılsın”, “Yerköy uyuma Bayrağına sahip çık”, “Ne mutlu Türk’üm diyene” gibi sloganlar attı.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Atik, yaptığı açıklamada, bayrağa al rengi verenin şehitlerin kanı olduğunu söyledi.
Türk Bayrağına yapılan saldırının utanç verici olduğunu belirten Atik, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün burada toplanmamızın sebebi, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ ın Lice ilçesindeki, Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı olan birliğimizde, bölücü hain terör örgütü Pkk’lı militanlar tarafından, rengini aziz Şehitlerimizin kanından almış, namus ve şerefimiz olan Ay-Yıldızlı bayrağımıza karşı yapılan saldırıyı kınamak, ve bu olan olaylara karşı tek yürek, tek bilek büyük Türk Milletinin mensupları olarak tepkimizi göstermek için toplanmış bulunmaktayız.
Son 30 yıllık dönem içerisinde de yıllardır kardeşçe yaşadığımız, düğünlerimizde birlikte halay çekip, cenazelerimiz de acılarımızı paylaştığımız, aynı ekmeği, aynı suyu ve havayı tenefüs ettiğimiz kürt kardeşlerimizle aramızı açmak, bizi bir birimize düşürmek için her türlü kirli oyunları oynayan ve sözde kürtlerin haklarını savunuyoruz diyerek, kürt kardeşlerimizi bizlerden ayırmaya çalışan Pkk terör örgütüyle, gizli pazarlıklar yapan mevcut siyasi iktidar, demokratik açılım adı altında başlattığı, ancak özünde bir yıkım ve parçalama projesi olan bu projeyle birlikte, vermiş olduğu tavizler sonucu bu hain bölücü terör örgütünün  elebaşısı olan imralıdaki haini muhatap almış ve her isteklerini yerine getirerek onları şımartmıştır.
Son olarak Diyarbakır Lice’ de asılı bulunan, Bayrağımızın indirilmesi olayı ve bu olay sırasında müdahale edilmemesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Böyle bir ihmal ve acizlik asla ve asla kabul edilemez.  Bölücü terör örgütü faaliyetleriyle her geçen gün güç kazanmakta, doğudaki illerimiz başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Adana, Mersin gibi büyük İllerimizde de, örgüt paçavrasını dilediği gibi her yerde dolaştırmakta, yollar kesmekte, kontroller yapmakta ve doğudaki şehir merkezlerinde kendi kolluk kuvvetlerini kurduklarını maalesef açıklamaktadırlar. Bu şekilde verilecek her taviz her geçen gün daha çok vahim gelişmelerin yaşanmasına sebebiyet verecektir.
Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizlerin şeref ve namusudur. Bu şerefi ve namusu, yere düşürmek, kirletmek ve lekelemek hiç bir kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmakla ve gerekeni yapmakla yükümlü olduğu halde bu duruma sessiz kalanlar, aynı zamanda kendi şereflerine ve namuslarına da gölge düşürmüştür.
Aziz Şehitlerimizin, canlarıyla hayat verdiği, kanlarıyla sınırlarını çizdiği, aziz vatanımıza ve bağımsızlığımızın simgesi olan Ay Yıldızlı Al bayrağımıza karşı, geçmişte yapılan saldırılara misliyle cevap veren aziz Türk Milleti, bugün de verilen tavizlerle şımaran bölücü köpeklerin yaptığı bu hainliğe seyirci kalmayacaktır. Buradan aziz Türk milletine seslenmek istiyoruz;
mücadelemizi sürdüreceğiz. Taviz vermeyecek, korkmayacak, yılmayacak, yıkılmayacağız. Türk’e kefen biçmeye kalkanlarla mücadele edeceğiz. Yerköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, Bayrağımıza yapılan bu hakareti kabullenmiyor ve susmuyoruz. Bu meydan da Tek yürek olup dosta, düşmana diyoruz ki;
Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji