YouTube

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %1,31
  • BIST
    %3,10
Yerköy’de bir çadır kent dramı!

Yerköy’de bir çadır kent dramı!

Yerköy ilçemizde, tarım işçilerinin barındığı Çadır Kent’te gözlerden uzakta sessiz bir dram yaşanıyor. 
15062013cadirŞeker işçisi, felçli adam çocukları ile çalışmak için geldiği Yerköy’de kendisine uzanacak yardım elini ve tedavi olacağı günü bekliyor.
Türkiye genelinde tarım işçilerinin daha modern şartlarda barınmalarına imkân sağlamak amacıyla kurulan Çadır Kent’lerde dram yüklü hayatlar da ortaya çıkabiliyor. İlçesi Sekili Beldesi girişinde kurulan Çadırkent’te eşi ve üç çocuğu ile birlikte yaşam mücadelesi veren bir ayağı olmayan felçli adam imkânsızlıklar yüzünden her geçen gün ölüme sürükleniyor.
BİR AYAĞINI KAYBETTİ
Şanlıurfa’dan Yozgat’a tarım arazisinde çalışmak için gelen ve Devletin Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerini İyileştirme Projesi (METİP) kapsamında Yozgat’ta kurulan Çadır Kent’te barınan ailenin yaşadıkları filmleri aratmayacak türden.
Son 5 yıl içerisinde geçirdiği şeker rahatsızlığı yüzünden sol bacağını kaybeden tarım işçisi, sonra gelen felçle yatağa bağımlı hale geldi. Geçimini sağlamak için tarlada çalışmak zorunda olan fakat yaşadığı fiziksel engeller yüzünden bakıma muhtaç kalan tarım işçisinin eşi ve çocukları tarlada çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.
TEDAVİYE İHTİYACI VAR
Tarım işçisinin gözlerden uzak, sessiz dramı sadece maddi imkânsızlıklarla sınırlı değil. Yaşadığı rahatsızlıklar yüzünden düzenli fizik tedavi hizmeti alması gereken yaşlı adam, imkanları olmadığı için sadece eşinin bakımıyla hayata tutunabiliyor. Çocukları tarlada çalışırken eşine bakmak zorunda kaldığını söyleyen yaşlı kadın; “Eşime sahip çıkılmasını, hiç olmazsa tedavisinin yapılmasını istiyorum. Bizler tarlada çalışarak geçimimizi sağlıyoruz. Eşim rahatsız olduğu için uzun süredir çalışamıyor. Hiç olmazsa tedavisi yapılırsa sağlığına kavuşmuş olur” dedi.
ÇOCUKLARIN OKULU UNUTULDU
Öte yandan Çadırkent’te yaşayan vatandaşlar, bu yıl çocukların eğitimi için çadır okul kurulmadığını söylediler.
Çocukların okul olmadığı için gün boyu arazide sadece oyun oynayarak vakit geçirdiğini söyleyen vatandaşlar, bunun dışında elektrik, tuvalet ve su ihtiyaçlarının bulunduğunu belirterek, yetkililerden destek istediler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji