YouTube

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %0,39
  • ALTIN
    %0,58
  • BIST
    %-0,18
Yerköy’de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Yerköy’de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında dünyaya karşı kazanılan harp ve bu harbi canları pahasına kazanarak Çanakkale’yi geçilmez kılanlar, Yerköy ilçemizde düzenlenen törenle bir kez daha anıldı.
18032015canakkaleDüzenlenen anma programı, Yerköy Şehitlik Mezarlığında çelenklerin konmasından sonra Saygı duruşu, İstiklal marşı, Yerköy Müftülüğünde Kur’anı Kerim ve duaların okunması sonrasında gerçekleşti.
Yerköy Şehitlik Mezarlığında gerçekleşen programda İlçe Jandarma Komutanlığı adına konuşma yapan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Gökberk Ateşoğlu, konuşmasında “Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde, elbiseleri dahi çıkartılmadan bilinmeyen yerlerde kefensiz bazılarının da mezar taşlarının olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan kahraman şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.
Şehitlik mezarlığında duygulu anların yaşandığı 18 Mart Şehitleri Anma Gününde, Şehit aileleri şehitlerin mezarları başında gözyaşlarını tutamadı.
Yerköy Şehitlik mezarlığında gerçekleşen program bitimi sonrasında çeşitli okullardan gelen öğrenciler Yerköy Şehitlik mezarında yatan şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ederek başlarında dualar okudular.
Yerköy Şehitlik Mezarlığında başlanan program sonrasında Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda programa devam edildi.
Düzenlenen Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı anma programında, Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yerköy Anadolu Lisesi Müdürü Celal Akdoğan yaptı.
Akdoğan, konuşmasında, savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferinin 100. Yıldönümü kutlamanın ve kutsal vatanımızın için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşadıklarını, Çanakkale Zaferinin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Ulusunun belirleyici bir rol oynadığını, Kurtuluş savaşının ilk meşalesini tutuşturan Yüce Türk ulusunun Kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olduğu ifadelerinde bulundu.
Akdoğan’ın konuşması sonrasında, Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan slayt gösterileri, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri için çeşitli şiirler okunurken çeşitli tiyatro gösterileri de düzenlendi.
Gerçekleşen programa Yerköy İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Cumhuriyet Savcısı Semih Şimşir, İlçe Jandarma Komutanı Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji