YouTube

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %1,01
  • BIST
    %-0,06
Yerköy'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yerköy'de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin Kuruluşunun 91’inci yılı tüm yurtta olduğu gibi Yerköy ilçesinde de coşkuyla kutlandı.
29102014chbyEtkinlikler çerçevesinde Salı günü saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulup istiklal marşımızın okunmasıyla başlanan kutlama programına, Çarşamba günüde Yerköy Stadı’nda devam edildi.
Yerköy İlçe Stadyumunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Pakel, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama programında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıl münasebeti ile stadyumda gerçekleşen törende Yerköy Kaymakam Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, okulların ve katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile başlandı.
Kutlama sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, katılımcılara şu ifadelerde bulundu.
“Yüce Türk Milletinin tüm bireylerinin, Büyük Devlet adamı Atatürk’ün önderliğinde kenetlenerek, Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu Tüm Dünya ilan ettiği günün 91. yıldönümüdür. Bugün, bu topraklarda yaşayan istisnasız herkesin; doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisinin, bu vatan topraklarını kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesi, bir onur, haysiyet ve namus mücadelesi neticesinde, zaferle taçlanan “Kurtuluş Savaşı” sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 91. yıldönümüdür.  Yani bugün, millet olmanın, bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gün… Ve bu günü tüm Türkiye de olduğu gibi Yerköy’de de huzur ve güven içinde kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin ( en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği V. çağdaş açılımlarla Türk insanının önünü açmış ve ufkunu I genişletmiştir. Cumhuriyet, kurumları, kudreti ve önderliği ile /bilimde, eğitimde-kültürde, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda, / askeri alanda var olan tüm kazanımlarımızın ve değerlerimizin, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın, aldığımız her yolun şaşmaz güvencesi olmuştur.Çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa ve kanunlar ile çerçevesini belirlediği temel hak ve özgürlüklerin, özgürce kullanılmasını güvence altına almıştır.
Bu çerçevede, bu ülkede yaşayan herkes hür ve birinci sınıf vatandaştır. Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır. Bunun için de herkes, tasada, kederde ve sevinçte bu ortaklığın paydaşı olmalıdır. Zira, “Egemenlik, Kayıtsız, Şartsız Milletindir” ilkesi doğrultusunda, üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir ve Devlet bu milletin devletidir, Cumhuriyet bu milletin Cumhuriyetidir.Cumhuriyeti yaşatmak ve çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek için, ortak geleceğimiz için gelişen olaylara, oynanan oyunlara, baskılara ve maruz kalınan dayatmalara karşı hoşgörümüzü kaybetmeden, birlik ve beraberlik içinde, tek yürek olarak kalmak durumunda olduğumuzu unutmamalıyız. Yine unutmamalıyız ki; Atatürk’ün söylediği gibi “Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkûmdur.”
Bu bilgi çağında, ülkemiz kalkınmasının, modern çağın gerektirdiği şekilde eğitilmiş insan gücüyle olacağının hepimiz bilincindeyiz. Ancak şunu unutmamalıyız ki, milli-manevi değerlerinin farkında olmayan, değerlerine yabancılaşanların Dünya Milletleri içerisindeki varlıklarını anlamlandırmaları mümkün olamaz.
Bunun için de, çocuklarımızı geleceğe çok iyi hazırlamak durumundayız. Bu konuda, yetişkinler olarak bizlere, anne-babalara ve onları geleceğe hazırlayacak olan aydın Türk öğretmenlerine büyük görev ve sorumluluk düşmektedir.
Sizlerin de, Cumhuriyet Genci olmanın sorumluluğuyla, kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanız, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hiçbir olumsuzluğa fırsat vermemeniz ve tuzak içinde tuzaklar barındıran hain emellere alet olmamanız ve itibar etmemeniz büyük önem arz etmektedir. Heyecanınızı, bu millete, bu ülkeye olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır. Sizler, Atatürk’ün deyimiyle “geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklerisiniz. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için görevleri başında kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi bu anlamlı günde ve sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimizin ve Yüce Türk Milletinin tüm bireylerinin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını en içten duygularla kutluyor, hepinizi Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içinde sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
İlçe kaymakamı Şengök’ün konuşması sonrasında okullar arası düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Ödül töreninden sonra öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu.
Öğrenciler tarafından okunan şiirler sonrasında geçiş töreni ile program sona erdi.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji