YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,05
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %-0,50
Yerköy’de "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi"ne yoğun katılım

Yerköy’de "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi"ne yoğun katılım

04082016miting
Yerköy ilçemizde istasyon meydanında toplanan vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim tilaveti dinleyip, şehitler için dua etti. Sonrasından çalan marş ve türkülere eşlik edildi.
Yerköy Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen etkinlikte, ilçe merkezindeki istasyon meydanında kurulan stantta şehitler için Kur’an-ı Kerim ve mevlit okundu. Okunan dualar sonrası halk konseri verildi.
Ellerinde Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar, attıkları sloganlarla darbe girişimini protesto ederek çalan marş ve türkülere eşlik etti.
Miting öncesi konuşma yapan belediye başkanı Mehmet Ağaoğlu, yaşanan darbe kalkışmasında akıllara ve hayallere gelmeyen şeylerin yaşandığını söyledi.
Ağaoğlu, “Demokrasinin,milli iradenin hainlere karşı zaferinin 21.günde Yerköy’lü hemşerilerimin meseleyi görüş ayrımı olmadan benimseyerek geceyi bir demokrasi şölenine çevirmiş olmaları beni son derece mutlu etmiştir. Bu gece bize bir olanın önemini birkez daha sergilemiştir. Katılımlarından dolayı Sayın Milletvekilimiz Yusuf Başer Bey’e, Sayın Kaymakamımız Nevzat Şengök Bey’e, Sayın Savcılarılarımız Enver Eroğlu Bey’e ve Bünyamin Sarıtürk Bey’e, Sayın Hakime Nurten Orhan Hanıma ,Sayın Hakim Mikail Torun Bey’e diğer kurum idare ve yöneticilerine,Sivil Toplum Kuruluşlarımıza,Mahalle Muhtarlarımıza,baş tacı değerli hanımefendilere ve siz değerli hemşerilerimize çok teşekkür ederim.Rabbim bu eşsiz milleti daima zaferle ödüllendirsin.Saygı ile selam eder aziz şehitlerimizi bu vesile ile tekrar yad ederim” dedi.
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise, Türk milletinin ilk dakikadan itibaren darbeye karşı çıktığını belirtti.
Darbeyi önleyen sivil direnişin tüm İslam dünyası başta olmak üzere mazlumların umudunun tükenmemesini sağladığını belirten Başer, “Darbe girişiminin yaşandığı gece Aziz Türk Milleti sokaklara çıkarak demokrasiye sahip çıktı. Aziz milletimizin bu kararlı tutumu karşısında hainler emellerine ulaşamamışlardır. Allah bir daha böyle durumla bizleri karşılaştırmasın” dedi.
Etkinliğe Kaymakamı Nevzat Şengök, Cumhuriyet savcıları Enver Eroğlu ve Bünyamin Sarıtürk, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yavuz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji