YouTube

  • DOLAR
    %-0,20
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %-0,05
Yerköy’de Düğün Salonunun Faaliyeti Durduruldu

Yerköy’de Düğün Salonunun Faaliyeti Durduruldu

Yozgat İdare Mahkemesi, Yerköy İlçe Belediyesi’nin öğrenci yurdu yanına ruhsat verdiği bir düğün salonunun işletilmesinin durdurulmasına karar verdi. 
09022013salonYerköy 100. Yıl Mahallesi Üsküp Caddesi’nde ikamet eden Adem Yalçıntaş isimli vatandaş, Yerköy Belediyesi tarafından ruhsat verilerek evlerinin yanına yapılan Fatih Düğün Salonu’ndan yüksük ses nedeniyle rahatsız olduklarını, ev içerisinde birbirleriyle konuşmalarını dahi duyamadıklarını, düğün salonunun ayrıca ruhsatsız olarak bahçe ve etrafını kullandığını, alkol alanların da çevreyi rahatsız ettiğini, Yerköy Belediyesi, İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Yerköy Kaymakamlığı’na şikayette bulunmalarına karşılık, durumun değişmediğini belirterek Yozgat İdare Mahkemesi’ne dava açtı.
İdare Mahkemesi, yaptığı incelemede, söz konusu düğün salonunun tapu kaydı üzerinde benzin istasyonunun bulunduğu, yapı kullanım izin belgesinin “restoran” binasına yönelik olarak verildiği, düğün salonuna yönelik olarak verilmiş bir yapı kullanma izin belgesinin bulunmadığı, Yerköy Kaymakamlığı’nın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden görüş istediği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de işletmenin “canlı müzik izni” alması gerektiği, izin alındıktan sonra da şikayetlerin değerlendirileceğinin belirtildiği ve Belediye tarafından mevzuata aykırı bir şekilde alınan kararlara da uyulmayacağının bildirildiği aktarıldı.
Belediyenin de düğün salonlarından “canlı müzik izni” talep edilemeyeceğini Kaymakamlığa ilettiğini, dolayısıyla düğün salonunun canlı müzik izninin bulunmadığının anlaşıldığı vurgulandı. Mahkeme kararında, “Çevresel Gürültü’nün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği uyarınca, eğlence yerlerinin canlı müzik izni almasının gerektiğinin gözetildiğinde, eğlence yeri olduğu kuşkusuz olan düğün salonlarının da “canlı müzik izni” almaksızın açılmasına olanak bulunmaması karşısında, işlemde bu yönde hukuka uyarlık bulunmadığı gibi, yeniden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmesi durumunda anılan iznin de aranmasının gerekeceği kuşkusuzdur.
Ayrıca Yerköy ilçesinde, devlet hastanesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Kız Meslek Lisesi Öğrenci Yurdu ve Hüseyin Erbaş İmam Hatip Lisesi Öğrenci Yurdu’nun çok hassas alan olarak belirlendiği gözetildiğinde, yeni ruhsat verilmesi sırasında buna ilişkin mesafe koşullarının da gözetilmesi gerekmektedir. Açıklanan nedenlerle dava konusu işleminin iptaline oy birliğiyle karar verilmiştir.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji