YouTube

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %0,04
  • ALTIN
    %0,20
  • BIST
    %-1,25
Yerköy'de Ebru ve el sanatları sergisi açıldı

Yerköy'de Ebru ve el sanatları sergisi açıldı

Yerköy’de 5 yüz çalışmadan oluşan ebru ve el sanatları sergisi Yerköy öğretmen evi toplantı salonunda açıldı.
04062013ebruYerköy Hüseyin Erbaş İmam Hatip Lisesi Arapça ve ebru öğretmeni Emine Kızılırmak idaresinde gerçekleşen ebru ve el sanatları kursuna katılan 12 öğretmen, 12 öğrenci kursiyer tarafından hazırlanan 5 yüz ebru sanatı eserleri görücüye çıktı.
Yerköy öğretmen evi toplantı salonunda gerçekleşen açılış törenine, İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yerköy İlçemizde ilk defa açılan ebru ve el sanatları kursuna 12 öğretmen ve 12 öğrenci kursiyerin eserlerinin yer aldığını ifade eden ebru ve el sanatları öğretmeni Emine Kızılırmak, “Kâğıt süsleme sanatlarının en önemlilerinden biri olan ebru sanatı kursunda yapmış olduğumuz eserleri, Yerköy ilçe haklımızın beğenisine sunmaktan gurur duyuyoruz. 12 öğretmen, 12 öğrenci ile 6 ay süre gibi bir zamanda çalışmış olduğumuz eserleri sergilemek için burada toplanmış bulunmaktayız. Sergimizde 5 yüz’e yakın ebru sanatı eserimiz bulunmaktadır.”dedi.
Ebru sanatı özellikle insan psikolojine olumlu etkileri olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Osmanlı döneminde altın çağını yaşayan ebru sanatını günümüzde de yaşatılmasını gurur verici bir durum olduğunu belirti.
Gale, kaymakamlık olarak sanat ve sanatçıya desteklerinin devam edeceklerini, yüzyıllar boyunca yalnızca bir kağıt renklendirme tekniği olarak görülen ebrunun zengin bir anlatım dili olabileceğini vurguladığını söyledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji