YouTube

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %3,10
Yerköy’de "Güvenli Okul Güvenli Eğitim" Projesi

Yerköy’de "Güvenli Okul Güvenli Eğitim" Projesi

Yerköy ilçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen “Güvenli okul güvenli eğitim” projesi okul müdürlerine tanıtıldı.
16092010emniyetYerköy ilçe emniyet müdürü Erdal Tepe, Yerköy öğretmen evi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, okul içi ve çevresinde güvenliğin sağlanması, çocukların uyuşturucu ve alkole bulaşmaması amacıyla projenin önemli olduğu belirtti.
Tepe,”Çocuklarımızın her türlü korku ve endişelerinden uzak eğitim ve öğrenimlerini sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla İç İşleri Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 20 Eylül 2007 tarihinde imzalanan protokol kapsamında “Güvenli Okul Güvenli Eğitim İşbirliği Projesi” uygulanmaya başlanmıştır. Projenin başlatıldığı 2007 yılından bugüne kadar geçen altı yıl içerisinde protokolün amacı çerçevesinde alınan güvenlik önlemleri sayesinde okullarda ve çevresinde meydana gelen olaylarda önemli derecede azalma olduğu bilinmektedir.
Bu çerçevede 22.01.2013 tarihinde 2013/4 sayılı yeni bir genelge gönderildiğinden ve irtibat görevlisi uygulamasına devam edileceği bildirildiğinden söz konusu genelge doğrultusunda 24.09.2012 tarihli ve 1061 sayılı yazımız ile belirlenen hususlar yeniden düzenlenmiştir.
Buna göre 2013–2014 Eğitim ve öğretim yılının İlçemiz genelinde Emniyet ve Asayiş yönünden sorunsuz sürdürülmesi konusunda tedbirlerin alınması uygun görülmüştür”dedi.
İRTİBAT GÖREVLİLERİ:
Her okul için bir irtibat görevlisi belirlendiğini ifade eden Tepe, hazırlanan çizelgelerin okullara gönderildiği söyledi.
Tepe, “İrtibat görevlilerinin yürüttüğü hizmetler idari mahiyetli olup, adli bir konu tespit edildiği takdirde gecikmeksizin 155 polis imdat hattına bilgi verilecektir. Konu ile ilgili Okul Görüşme Takip Formu tanzim edilecek. İrtibat görevlileri tarafından okullar ile ilgili alınan tüm bilgiler gerçek veya abartılı olduğuna bakılmaksızın “Okul Görüşme Takip Formu” ile birlikte Çocuk Büro Amirliğine bildirilecektir.
İrtibat görevlileri okullarda krize müdahale konusunda okulların krize müdahale ekipleri ile birlikte koordineli olacaktır. İrtibat görevlileri okul ile irtibatlarında okul idarecileriyle görüşmelerinin yanında okuldaki diğer görevlilerle, okul aile birliği yöneticileriyle ve öğrenci liderleriyle de görüşmek suretiyle öğrencilerin yaptıkları toplantılara katılarak daha gerçekçi, çok yönlü ve detaylı bilgiler edinerek çalışmalarını sürdürecektir.
İrtibat görevlileri çocukların okul içinde yaşayabilecekleri olumsuzluklardan zamanında haberdar olacak ve konusuna göre ilgili kurum – kuruluşlar ile irtibata geçerek gerekli işlemleri başlatacaklar, ayrıca neticeden Çocuk Büro Amirliğine bilgi vereceklerdir.
İrtibat görevlileri irtibat kurdukları şahıslar ile münasebetlerinde mesleğin gerektirdiği şekilde son derece profesyonel, mesuliyetli, vakarlı, soğukkanlı, tarafsız, temkinli, disiplinli davranış sergileyecek ve karşı tarafın da aynı ölçülerde davranmasının takipçisi olacaktır.
İrtibat görevlileri görüşmeleri ile ilgili değerlendirmelerini içeren Okul Görüşme Takip Formunu her ayın (20) sinde, olağan dışı konularda ise süre beklenilmeksizin düzenleyecek, düzenlenen formlar her ayın son haftası Çocuk Şube Müdürlüğüne gönderilmek üzere Çocuk Büro Amirliğine üst yazı ile teslim edilecektir. Form tanzimini aksatan görevliler hakkında gerekli idari işlem başlatılacaktır”
TRAFİK YÖNÜNDEN TEDBİRLER ALINACAK
Okul giriş-çıkışlarında Trafik yönünden alınacak tedbirler Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğince yürütüleceğini belirten Tepe, “Alınan tedbirlerden Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri makama karşı sorumlu olacaktır.
Servis şoförlerinin can ve mal güvenliği açısından genel trafik kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edilecektir. Servis araçlarının güzergah konusunda denetlenmeleri ve belgelerinin kontrolü yapılmaya devam edilecektir.
Servis araçlarının trafiği aksatmaması için Özellikle trafiğin yoğun olduğu yerlerde bulunan okul bölgelerinde gerekli tedbirler alınacaktır.
Okul öncesi öğrenici taşıyan servis araçlarında rehber personel bulundurulması konusunda denetimler yapılmaya devam edilecektir.
Servis araçlarında yüksek sesle müzik dinlenmemesi ve öğrencilerin emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimler aralıksız sürdürülecektir” şeklinde konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ise, “Geleceğimizin güvencesi ve teminatı olan çocuklarımızın her türlü şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı, çağın gereklerine uygun bir eğitim almaları bizler için büyük önem taşımaktadır. Eğitim öğretim döneminde meydana gelmesi muhtemel olayların önlenebilmesi, okullarımızın mevcut güvenlik durumlarının belirlenerek koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin arttırılması amaçlanmaktadır.
Öğrencilerimizi hedef alabilecek her türlü tehdit, tehlike ve zararlı alışkanlıklardan korunmak amacıyla ilçelerde gerekli önleyici ve destekleyici güvenlik tedbirleri alınması bizleri mutlu etmektedir” dedi.
Toplantıya, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, polisler ve okul müdürleri katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji