YouTube

  • DOLAR
    %-0,12
  • EURO
    %0,25
  • ALTIN
    %1,13
  • BIST
    %-0,21
Yerköy'de hasad dönemi başladı

Yerköy'de hasad dönemi başladı

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Yozgat’ta hububat hasadı başladı.
01072015hasadYozgat çiftçisinin bir yıldır heyecan ve merakla beklediği an geldi. Bin bir zahmetle ekilen hububatın hasadı için biçerdöverler tarlaya girdi. Yağışların bol olması nedeni ile yüksek verimin elde edildiği kentte Yozgat çiftçisinin yüzü güldü. Kentte Yerköy ilçemize bağlı sekili köyü civarında arpa hasadı başladı. İlerleyen günlerde ise biçerdöverler buğday hasadı için tarlaya girecek
Yozgat’ta 3 milyon 820 bin dekar alanda hububat ekimi yapılan ve Türkiye’de 81 il içerisinde en çok hububat üretimi gerçekleştirilen dördüncü il konumunda bulunan Yozgat’ta hasat mevsiminde biçerdöverler tarlaya girdi. Türkiye’deki hububat üretimin yüzde 5 ‘lik kısmının üretildiği ilde bu yıl yağmurun bol olması verimde rekolteyi yükseltti.
Arpa hasadı yapan çiftçi İsmail Cansız “İç Anadolu Bölgesinde arpa hasadına başladıklarını hasatta bu yıl yağışların bol olmasından dolayı verimin çok iyi olduğunu ama fiyatın düşük olduğundan” yakındı.
Yozgat Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir’de başlayan hasat döneminde biçerdöver operatörleri ve çiftçileri dane kaybı konusunda uyardı. Özdemir, “Dane kaybı en fazla yüzde 3 ‘ün üstüne çıkmaması yüzde 3’ün altında olması gerekiyor. Sap boyu ise en fazla 15-18 cm üzerine çıkmaması gerekiyor.  Yüzde 3’ün üzerinde dane kaybı varsa 18 cm’ üzerinde de sap boyu varsa çiftçilerimiz il ve ilçe tarım müdürlüklerine şikayetlerini bildirsinler.  Biz gerekli idari para cezasını uyguluyoruz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji