YouTube

  • DOLAR
    %0,35
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %1,43
Yerköy'de hasarlı 5 katlı bina çöktü

Yerköy'de hasarlı 5 katlı bina çöktü

Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde hasar gören  Yerköy ilçemizdeki bir bina çöktü.
DSC_0004Ayanoğlu Mahallesi’nde depremde hasar gördükten sonra boşaltılan 5 katlı bina büyük bir gürültüyle yıkıldı.
Olay yerine AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Kırşehir’de Çiçekdağı ilçesinde 10 Ocak Pazar günü, merkez üssü Hacıduraklı köyü olarak belirlenen 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde bazı binalar, hasar görmüştü.
Bozdağ, İncelemelerde Bulundu
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Yerköyilçesinde hasarlı 5 katlı binanın çökmesine ilişkin, “Allah’a çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Herhangi bir vatandaşımızın burnu kanamış değil. İlk tespitlere göre herhangi bir yaralı ya da enkaz altında birinin olmadığını biliyoruz. Ancak buna rağmenAFAD ekiplerimiz binada dinleme yapacaklar” dedi.
Yerköy ilçesinde çöken 5 katlı binanın enkazına gelerek yetkililerden bilgi alan Bozdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 Ocak Pazar günü merkez üssü Kırşehir’inÇiçekdağı ilçesi olan bir deprem olduğunu hatırlattı.
Depremin, Yerköy-Çiçekdağı ilçeleri sınırındaki bazı yerleşim yerlerinde de hissedildiğini hatırlatan Bozdağ, “Yerköy’de de bir binamız ağır hasarlıydı. Bir diğer binamızda da hafif hasar tespit edilmişti. Daha sonra ağır hasarlı binamızdaki vatandaşlarımızın tahliyesi yapılmıştı” dedi.
Bakan Bozdağ, ağır hasarlı binanın bugün tamamen kendiliğinden yıkıldığını belirterek, şunları kaydetti:
“Tabi gelen mala gelsin, mala gelen zarar önemli değil. Allah’a çok şükür herhangi bir can kaybımız yok. Herhangi bir vatandaşımızın burnu kanamış değil. İlk tespitlere göre herhangi bir yaralı ya da enkaz altında birinin olmadığını biliyoruz. Ancak buna rağmen AFAD ekiplerimiz binada dinleme yapacaklar. Gerekli tedbirleri alacağız, binanın enkazının tamamen kaldırılması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürecek. Tekrar Yerköy halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Buradaki zararın karşılanması için hasar tespitinin yapılması konusunda kaymakamlığımız ve valimiz ile AFAD yetkilileri, ekipler halinde çalışıyor. Biz de buradaki çalışmaları yakından takibe devam edeceğiz. Allah böyle afet yaşatmasın, dua ediyoruz.”
Öte yandan yıkılan binada oturan bir vatandaşın yardım talebi üzerine Bozdağ, gereken her türlü desteğin yapılacağını söyledi.
Bu arada yıkılan binada AFAD ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde hasar görenYozgat’ın Yerköy ilçesi Ayanoğlu Mahallesi’nde depremde hasar gördükten sonra boşaltılan 5 katlı bina yıkılmıştı.
Bina sakinlerinden Hazer, “Binayı 10 dakika önce boşalttık”
5 katlı binanın sakinlerinden Rıfat Hazer, evdeki bazı eşyalarını alıp ayrıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra binanın büyük bir gürültüyle çöktüğünü söyledi.
Bilge Apartmanı sakinlerinden Hazer, gazetecilere yaptığı açıklamada, evindeki bazı eşyaları almak için bugün binaya geldiğini belirtti.
Eşyalarını alıp evden ayrıldığını anlatan Hazer, “10 dakika önce boşalttık, evden çıkmıştık. Yıkıldığı anda köşeyi dönüyordum. Sese tekrar döndüm, 5-10 dakika içerisinde her şeyi yaşadık. Binada 10 daire vardı. Depremden önce hepsi doluydu. En son ben boşalttım. Bina depremde çok zarar görmüştü. Kolonları patlamıştı. Bunu da yetkili yerlere bildirmiştik. Bina 19 yıllıktı” diye konuştu.
Hazer, binada kimsenin olmadığını ancak binanın çevresindeki yolda birilerinin olup olmadığını bilmediğini ifade etti.
Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde 10 Ocak Pazar günü meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde hasar gören ve boşaltılan Yozgat’ın Yerköy ilçesi Ayanoğlu Mahallesi’ndeki 5 katlı bina bugün yıkılmıştı.
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji