YouTube

  • DOLAR
    %-0,17
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,25
  • BIST
    %0,89
Yerköy’de Hıfzısaha Kararları Görüşüldü

Yerköy’de Hıfzısaha Kararları Görüşüldü

Çocuk Koruma Kanunu ve İlçe Hıfzısaha Kararları Yerköy Kaymakamı Bayram Gale başkanlığında görüşüldü.
21022013cocukÇocuk Koruma Kanunu ve İlçe Hıfzısaha Kararlarının Görüşüldüğü Toplantı, Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale başkanlığında kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşti.
Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu çerçevesinde İlçe Koordinasyon toplantılarının yapıldığını söyleyerek; “Çocuklarımız bizim için değerli. Yapmış olduğumuz bu toplantılarda koruma altına alınması gereken çocukların ne şekilde koruma altına alınacağı görüşülecek.”dedi.
Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde görevli ve sorumlu kurumlar arasında bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdümün sağlanması amacıyla yapılan ve Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale başkanlığında gerçekleşen İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısına, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ali Alparslan Uyar, Devlet Hastanesi Baştabip Yardımcısı Dr. İsmail Şimşek, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdür Samet Eker, Emniyet Müdürlüğünden Başkomiser Erol Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdür Celal Yılmaz, Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, Zabıta Müdür Bahri Tokgöz, Jandarma Astsubay Çvş Derya Yoloğlu, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden Rehber Öğretmen Sabriye Sarıca ve Serbest Eczacıları Temsilen Akdaş Eczanesinden Mikail Akdaş katıldı.
Çocuk Koruma Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Çerçevesinde Koruyucu Karalar alınan toplantıda, Umumi Hıfzıssıhha çerçevesinde İçme Kullanma suları denetlenmesi, klorlanması, hela gübrelik gibi çevre sağlığı konularında denetimlerin arttırılması, Yetkisiz kişilerce ilaç satışının önlenmesi konular görüşüldü.
Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde ise Okullarda öğrencilere zararlı alışkanlıklar hakkında bilgi verilmesi, sokakta çalışan çocukların tespiti, şiddete maruz kalan çocuklar hakkında gereken önlemler hakkında kararları aldındı.
Toplantı sonrası Gale, toplantıda alınan kararların uygulanması ve çözüm bekleyen sorunların en kısa sürede ilgili kurumlar tarafından sonuçlandırılması için kurumlara gerekli talimatları verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji