YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,30
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %-0,05
Yerköy’de Hijyen Kursu

Yerköy’de Hijyen Kursu

Yerköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, gıda ve hizmet sektöründe çalışanlara hijyen eğitimi veriyor.
05022014hijyenHalk Eğitim Müdür Vekili Bekir Güler, gıda maddesi satanlara, kasaplara, lokanta işletmecilerine, fırın işletmecilerine, pastanecilere ve çay ocağı sahiplerine hijyen kursu verildiğini ifade etti.
Gıda üretimi ve perakende satış yapan işletmelerden Temmuz ayında “Hijyen Eğitimi Belgesi’nin” isteneceğini belirten Güler, şunları kaydetti:
“İç İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Hijyen Eğitimi yönetmeliğine göre gıda ve hijyen sektöründe çalışan esnaflara 5 Temmuz 2014 yılına kadar eğitim alınması zorunluluğu getiriliyor. Bakanlıkların aldığı karar gereği bizlerde ilçemizdeki esnaflara yönelik hijyen eğitimi kursu açtık.
Açmış olduğumuz bu kursta sağlık memuru Ali Çakmak tarafından kurs verilmektedir. İlçemizde işveren ve çalışan kesimin mağdur olmaması için böyle bir kursu açmayı görev bildik” dedi.
Hijyen Eğitimi belgesini almayanların bin liraya kadar para ceza uygulanacağını ifade eden Güler, gıda ve hizmet sektöründe çalışanların bu kursa katılmalarının menfaatlerine olacağının altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji