YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy'de İlköğretim Haftası kutlandı

Yerköy'de İlköğretim Haftası kutlandı

Yerköy ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar yeni eğitim öğretim yılına başladı.
22092011okulİlköğretim haftası etkinlikleri çerçevesinde Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç’in Atatürk Büstüne çelenk koyma töreniyle başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti.
Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde devam edilen programa,  Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Deniz Işılar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda velilerin katıları ile gerçekleşen kutlama programına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam edildi.
Gerçekleşen İlköğretim Haftası programında açılış konuşması yapan Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Kazım Şahin, “ Okulumuzun açıldığı bu hafta ilköğretim haftası olarak kutlanmaktadır. Şu anda hepimiz, yeni bir öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşamaktayız.
Hepimiz, biliyoruz ki okullar bizlerin ikinci evleridir. Beraber yaşamayı, sevgiyi, dostluğu ve arkadaşlığı burada yaşamayı öğreniyoruz. Yeni bilgiler, yeni dostluklar ve güzel günler dileği ile hepimizin ilköğretim haftasını kutlarım” dedi.
Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Kazım Şahin’in konuşması sonrasında, İlçe Milli Eğitim Müdür Doğan Genç, Eğitimin bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, kültürel değerleri koruyup geliştiren ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan bir süreç olduğu belirtirken, İnsanın diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin akıl ve zekasının olduğunun altına çizen Genç, ilköğretimin bireyin yaşamında temel eğitimin verildiği asgari bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zeka ve yeteneklerin geliştirildiği önemli bir basamak olduğunu belirtti.
Ülkenin gelişmişlik düzeyinin eğitimli ve üretken bir toplumla mümkün olabileceğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Doğan Genç, “2011–2012 eğitim öğretim yılının ülkemize, bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize hayırlı olmasını belirtti.
İlköğretim haftası kutlama programında, İlçe Kaymakamı Bayram Gele, “Yerköy olarak eğitimde güzel bir noktadayız. İl ve ilçeler sıralamasında başarılıyız. Bu başarıyı tabi ki yeterli görmüyoruz. Bir adım daha ileriye gitmeyi amaçlıyoruz.
Her yıl olduğu gibi 2011-2012 Eğitim öğretim yılında, öğretmenlerden beklentimiz büyüktür. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençler bekliyoruz.
Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, özgür düşünebilen, kendine güvenen, analiz yeteneği olan, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmenizi bekliyoruz. Öğrencilerden beklentimiz ise geçen yıldaki ağabey ve ablalarının başarılarını bir adım daha ileriye götürmeleridir.”dedi.
Galenin, konuşması sonrasında Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli şiirler okunurken, folklor gösterileri sergilendi.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji