YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,13
  • ALTIN
    %0,15
  • BIST
    %-0,05
Yerköy’de jeotermal kaynakları görüşüldü

Yerköy’de jeotermal kaynakları görüşüldü

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yerköy’ün jeotermal su zenginliğini değerlendirerek turizme kazandırmak istediklerini söyledi.
06032014jeotermalVali Abdulkadir Yazıcı, Yerköy kaymakamlık makamında ORAN Kalkınma Ajansı yetkilileri ile bir araya gelerek fikir alış verişinde bulundular.
Yerköy’de bulunan 3 adet jeotermal kuyudan elde edilen saniyede 92 litre suyun termal turizme kazandırılması ve ilçenin bir cazibe merkezi haline getirilmesi çalışmaların sürdüğünü söyleyen Yazıcı, Yerköy’de 2’si İl Özel İdaresine, 1 tanesinin de Yerköy Belediyesi’ne ait 3 adet kuyudan saniyede 92 litre termal su aktığını ifade etti.
Jeotermal suların öncelikli turizme kazandırılması ve devamında ise seracılıkta kullanılması için başlatılan çalışmanın tüm hızı ile devam ettiğini söyleyen Yazıcı şu ifadelerde bulundu:
“Yerköy’deki sıcak suların kullanımı konusunda ileriye yönelik ne yapabiliriz diye burada toplanmış bulunmaktayız. Şimdi Yerköy’de büyük bir potansiyel var özelikle 80-90 litre sıcak su bulunmakta ve 70 derece sıcaklığında. Gerek Ankara’ya olsun gerekse hızlı tren’in yapılması asabiyle bizler Yerköy’deki sıcak suları değerlendirmemiz lazım. Tabi bu değerlendirmeyi biz yapamıyoruz. Bizim ORAN Kalkınma ajansından istirhamımız, biz bunu yatırımcıya nasıl rahat suna biliriz. Bizim bunları araştırmamız lazım buradaki kaynağı yatırımcıya sunuşumuz çok önemli çünkü sermaye büyük ve ürkütücü bir den bire garanti göremediği yere kar edemeyeceği yere kimse sermayesini bağlamaz.
Nasıl döker,  tamam buradan ekmek parası kazanılırız, burada paramız zayi olmaz daha baştan siz gözünü korkutursanız işte orada arazi sıkıntısı var burada şunu görmen lazım. Uygulamada bizim Yozgat genelinde gördüğümüz yatırımcıyı önce devletle bir cebelleştiriyoruz sonra maliye ile bakanlıklarla. Şayet bu işleri yaparken zincirde 10 halka var ise 1 tanesi Nuh diyor Peygamber demiyor ise bu defa yatırımcı ürküyor. Çekiniyor kaçıyor gelmiyor.
Bizler burada toplanmamızın sebebi tüm resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri burada herkes ortaya bir fikir sunsun. Burada ORAN kalkınma ajansının fikri önemli inşallah bir çalışmamız olur. Çok rahat bir şekilde sunarız. Uygulamada gördüğüm kişiler daha kazma vuruncaya kadar nefeslerini tüketiyorlar. Bizler o süreci kısaltalım. Yapılacak en seri ve kestirme sunuş ne ise biz onu sunalım, çünkü Ankara’da Kongre turizmi revaçta aslında birazda gözümüz ondan, Ankara bürokrasisi veya uluslar arası toplantılar özellikle bir kongre turizmini gerektiriyor. Yapılaşmada kongre turizmine uygun bir yapılaşma istiyorlar” dedi.
Kaymakamlık makamında gerçekleşen toplantıya, Vali Abdulkadir Yazıcı,  Yozgat Vali Yardımcısı Kemal Şahin,  Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Gavgacı, Birim Başkanları Mehmet Gürpınar ve Semih Demirtaka, Uzmanlar Ahmet Kilci ve Fatih Atillabey katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji