YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %0,50
Yerköy’de “Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin İmza” Kampanyası başlatıldı

Yerköy’de “Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin İmza” Kampanyası başlatıldı

Eğitim Bir-Sen Yerköy Temsilciliği, Memur-Sen’in başlatmış olduğu “Kamuda Kılık Kıyafet Serbestliği” için Yerköy’de de imza kampanyası başlattı. 
26012012imzaKılık kıyafet özgürlüğü için imza kampanyasına Yerköy ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.
Eğitim Bir-Sen tarafından Kılık kıyafet özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası için Yerköy’ün çeşitli noktalarına stantlar kurulduğunu ifade eden Eğitim Bir-Sen Yerköy İlçe Temsilcisi Aydın Bora, Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza Kampanyası çerçevesinde, Yerköy’de kurulan stantlarla genci yaşlısı herkesin imza kampanyasına destek verdiğini ifade etti.
Türkiye genelinde 10 milyon, Yerköy’de de 5 bin imza toplamayı planladıklarını söyleyen Bora, öğrencilerin serbest kıyafetle okula gelecek olmasının yasayla belirlendiğini ancak öğretmenlerin kıyafet serbestliğine henüz ulaşamadığını belirti.
Bora,”Türkiye genelinde olduğu gibi Yerköy ilçemizde yoğun bir imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. İlçemizden istediğimiz sonuç alınana kadar imza kampanyasına devam edeceğiz. Yerköy ilçemizde toplamış olduğumuz imzaları, ilgili kişi ve kurumlara göndereceğiz.
Türkiye’de son yıllarda özgürlüklerle ilgili önemli gelişmeler yaşandı, ancak bunun, beklenen düzeyde genişletilemediğini görüyoruz. Özellikle başörtüsü ve kamudaki kıyafet konusundaki katı uygulamaların devam etmektedir.
Üniversitelerde şimdilik yüzeysel bir başörtüsü özgürlüğü olsa bile, bu hakkın artık yasal teminat altına alınması gerekir. Üniversitelerdeki başörtüsü özgürlüğü, rektörlerin inisiyatifine bırakılmış durumda.
Temeli sağlam olmayan bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Başörtüsü özgürlüğünün artık yasal teminat altına alınmasını istiyoruz. Bunun yanında, kışla mantığı uygulamalarının, kılık kıyafet zorunluluğu üzerinden devam ettirildiğini görüyoruz. Bu anlamsız tutuma son vermek için Türkiye genelinde ve Yerköy’de imza kampanyası devam etmektedir.
Türkiye genelinde kısa sürede toplanacak milyonlarca imzayı ilgili kişi ve kurumlara gönderilecektir.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji