YouTube

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,02
  • ALTIN
    %0,18
  • BIST
    %-1,25
Yerköy’de kan ve kök hücre bağışına destek

Yerköy’de kan ve kök hücre bağışına destek

Türk Kızılayı Yerköy Şubesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Umut Ol’ projesi kapsamında başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyasına, öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulunda, Kızılay’a kök hücre ve kan bulunması için destek vermek amacıyla kampanya düzenledi.
Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı ve ekip sorumlusu Emre Sarıgöl, ‘Umut Ol’ projesi kapsamında başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyasına ilk gün yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Türk Kızılayı Yerköy Şubesi tarafından projenin hayata geçirildiğini belirten Sarıgöl, gazetemiz muhabirine şu ifadelerde bulundu:
“Türk Kızılayı Yerköy Şubesi Başkanı Yaşar Altındaş öncülüğünde “Umut ol” kampanyası kapsamında Yozgat Kızılay Kan Merkezi tarafından Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulunda kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlenmiştir. Kan Bağış Organizasyonumuza halkımız ve öğrencilerimiz yoğun ilgi göstermiştir. Kan bağışı organizasyonumuza ayrıca Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz beyde kan bağışında bulunarak destek olmuşlardır.”
Kan ve kök hücre bağışının hayat kurtardığını belirten  Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ise, “
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan destek istediğimiz 15 aylık yavrumuz Necdet Asaf Özdemir gibi ihtiyacı olan vatandaşlarımız için Kızılay Yerköy Şubesi Başkanlığı ‘Umut ol’ adı altında başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyasına sesiz kalamazdık. Bilindiği üzere kan vücutta oksijen, besin maddelerini, hormonları, vitaminleri ve antikorları dokulara taşıyan ve oluşan karbondioksit ve atık maddelerin vücuttan uzaklaştıran yaşamsal sıvıdır. Şu an itibarı ile kanın tek kaynağı insandır. Acil durumlarda, ameliyatlarda ve kanamalı hastalarda kan takviyesi hayat önem taşır bunun bilinci ile tüm ilçe halkımızı kan ve kök hücre bağışına davet ediyorum.” dedi.
Öğrenciler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kan ve kök hücre bağışı kampanyasına Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz’da bağışta bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji