YouTube

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,47
  • ALTIN
    %-0,16
  • BIST
    %-0,50
Yerköy'de Karikatür Sergisi Açıldı

Yerköy'de Karikatür Sergisi Açıldı

Yerköy Öğretmen Evi toplantı salonunda  “Temel Günlerden Bir Gün” isimli karikatür sergisi açıldı.
15042013kariFıkra tadındaki karikatürlerden oluşan sergi Trabzonlu karikatürist ve ressam Zekeriya İskefyeli’nin “Temel Günlerden Bir Gün” isimli Karikatür sergisine Yerköy ev sahipliği yaptı.
Yerköy Öğretmen Evi toplantı salonunda “Temel Günlerden Bir Gün” isimli Karikatür sergisinin açılışına, Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sayit Usul, daire amirleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Karikatür sergisinde açılış konuşması yapan Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale,”Yerköy ilçemizde ilk gerçekleşen ve Karadeniz insanının mizahi yapısını anlatan karikatür sergisinin Yerköy ilçemizde sergilenmesi gurur verici bir durum. Karadeniz insanımız Dünya’da kendine has özel bir yere sahiptir.
Karikatürcü Zekeriya İskefyeli, Karadenizli Temel’in gündelik hayatından alıntıların oluşturduğu birçok fıkra olmuştur. Fıkra’nın çizgiye düşerek karikatüre bürünmüş çalışmalarından oluşan sergisini bizlerin beğenisine sunduğu için çok teşekkür ediyoruz.”dedi.
Konuşma tarzını, pratik düşüncesini, hazır cevaplılığını, sosyal ilişkilerindeki diyaloglarını yaşamının her anına taşıyan ve bu özelliğinden dolayı fıkra adam unvanını kazanan Temel tiplemesindeki Karadeniz insanı ülke genelinde kendine has özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Karikatürcü Zekeriya İskefyeli ise “Temel’in gündelik yaşamından alıntıların oluşturduğu birçoğu fıkra olmuş, fıkra tadında çizginin diline düşerek karikatüre bürünmüş çalışmaları Yerköy Öğretmen Evi toplantı salonunda sergilemekteyiz.
Temel, Cemal, İdris, Niyazi dediğimiz bizim uşaklar bu ekibi çizgi diline de döktük. Trabzon’un kültürünü hep beraber tüm bölgelere yayalım dedik.
Sağ olsun Oktay Akraz arkadaşım vesile oldu Yerköy’e bu bizim Karadeniz’in kültürünü buraya taşıdık. Gördüğümüz kadarıyla çokta ilgi gördü daha da görecek galiba.
Yerköylülere ve bu bölgenin insanlarıyla bizim bu Trabzon’un kültürünü Bizim Uşaklar dediğimiz bu ekibin karikatürlerini buluşturacağız. Umarım da beğenirler diye düşünüyorum. Karadeniz insanının gündelik yaşamından alınmış fıkra tadındaki karikatürlerden oluşan sergimizde 50 karikatür yer alıyor.”dedi.
Edebiyat Öğretmeni Oktay Akraz, “Branşımız gereği Edebiyat branşı bir kere sosyal işlerde kültürel faaliyetlerde ilçemize ilimize ne kadar faydamız olabilirse o manada  biz görevimizi en iyi şekilde icra ettiğimizi düşünüyoruz.
Elhamdülillah bu konuda biz Yerköy ilçemizde üzerimize düşenin faydasının yapıyoruz bu konuda bundan da herkes emin olabilir. Bu seneki aktivitelerimizden bir tanesi de üstadımız Zekeriya İskefyeli’in Trabzonludur kendisi.
Trabzon’da Ankara’da İstanbul da açtığı sergilerden sonra bizi kırmayıp Yerköy’e gelmesiydi. Bu manada da kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Karadeniz insanının sosyal hayattaki gerçeklikteki normal olaylara bakış açısını hem fıkra tarzıyla hem de karikatür tarzıyla nasıl yansıtıldığını en güzel örnekleriyle Yerköy’e sundu. Bu manada da kendisine müteşekkirim. İnşallah başarılarının devamını diliyorum.”dedi.
Yerköy Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ise, “Sosyal etkinlikler kapsamında ilçemizde karikatür sergisi açılışını yapmış bulunmaktayız. Öğretmen lisesi edebiyat öğretmeni Oktay Bey’in de gayretleri sonucu Trabzon’dan karikatürist arkadaş buraya teşrif etmişlerdir. Bu serginin Yerköy ilçemize getirilmesinde katkı sağlayan Oktay Akraz hocamıza ve Karikatürcü Zekeriya İskefyeli beye çok teşekkür ediyoruz. Sosyal çalışmalarımız Yerköy halkı için devam edecek olup bu serginin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji