YouTube

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %0,50
Yerköy'de Kitap Okuma Saati Başladı

Yerköy'de Kitap Okuma Saati Başladı

Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköy ilçesinde bulunan Orta ve ilköğretim okullarında kitap okuma saatleri başladığını ifade etti.

09032013okumaKitap okuma saatlerinin Yerköy’de başlandığını ifade eden Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, “Amacımız öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırıp en iyi dost kitapla onları tanıştırmaktır.”dedi.
Okunan her kitap farklı düşünce, farklı hayat ve yeni dünyaları tanımayı sağlandığını belirten Yavuz, “Okumak, anlamak için gereklidir. Okumak insanın algılama gücünü artırır ve insan daha iyi yorum yapabilir. Okuyan öğrenci hemi okulunda hemde hayatında daha başarılı olur.
Okumak, Dünyada yaşam boyunca çok önemli bir yer tutmaktadır. Okuyan, anlayan, okuduklarını yorumlayabilen ve kendini doğru bir şekilde ifade eden bireyler yetiştirmekte en etki rolü okumak alınmıştır.
Öğrenme sadece okullarda değil yaşam boyu devam edeceği için öğrencilerimizin bu becerilerini geliştirmektir. Okullarımızda Mart, Nisan ve Mayıs ayı sonuna kadar. Okuma saati öğrencilere 30 dakika kitap okutarak ve onlarla birlikte kitap okuyarak devam ettirecektir. Tüm derslerin eşit düzeyde etkilenmesi için her hafta kitap okuma saatleri belirli bir şekilde gerçekleşecektir.”dedi.
Okuma saatlerinin amacının, kitaba küs, okumaya gönülsüz çocukların ve gençlerin okumanın sayısız faydaları noktasında bilinçlendirmekle birlikte, düzenli kitap okuyan çocuklar ve gençlere kitap okuma zevkini aşılamak olduğunu ifade eden Yavuz, temel amaçlarının okuyan, okuduklarını doğru yorumlayabilen, düşüncelerini doğru ve düzgün ifade edebilen bunu hem sözlü hem yazılı anlatımda kullanabilen bireyler yetiştirmek olduğunun altınız çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. Çok daha önceden alınmış olması gereken bir karar. Ciddiyetle yapılırsa gerçekten meyvelerini birkaç yıl sonra hemen alacağımız bir karar.

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji