YouTube

  • DOLAR
    %0,32
  • EURO
    %0,36
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-1,36
Yerköy'de Kitap okuma şenliği

Yerköy'de Kitap okuma şenliği

İlk olarak Yozgat il merkezinde başlayan “Kitap Okuma Şenliğinin” ikinci durağı Yerköy ilçemiz oldu. Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda, sergilenen binlerce kitap, kitapseverlerin ve öğrencilerin beğenisine sunuldu.
10042013kitapYozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, Yozgat Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Yozgat Eğitimciler Derneği ve Kaynak Kültür Yayın Grubu İşbirliği ile “Yozgat Kitap Okuma Şenliği” düzenlendi.
Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda saat 11.00’de açılışı yapılan Kitap Okuma Şenliğine Yerköylü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Çocuklar için hikâyeden araştırma kitapları ve dini yayınlara kadar pek çok değerli eserin yer aldığı şenlik Yerköy ilçemizde, 09 Nisan  – 12 Nisan tarihleri arası devan edecek.
Yerköy ilçemizden sonra Şefaatli, Sorgun, Akdağmadeni, Çayıralan, Çandır, Çekerek, Yenifakılı, Saraykent, Sarıkaya, Aydıncık, Kadışehri ve Boğazlıyan içlerinde de yapılacak.
Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Yerköylü öğrencilere hem kitapları tanıtmak hem kitap sevgisini kazandırmak için bu tür etkinliklerin düzenlemek gerektiğini ifade etti.
Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının, batılı ülkelere göre çok düşük seviyelerde olduğunu söyleyen Yavuz, “Yerköy ilçemizde kitap okuma alışkanlığını kazandırmamız gerekmektedir. Muasır medeniyetler olarak gördüğümüz batlı toplumların, bilimde ve teknolojide ileri seviyelere ulaşmasındaki en büyük neden, okumayı bir kültür haline getirmeleridir.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Etti Ilk Kitap Okuma

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji