YouTube

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,12
  • ALTIN
    %0,48
  • BIST
    %1,77
Yerköy'de “Kitap Okuma Yarışması” düzenlendi

Yerköy'de “Kitap Okuma Yarışması” düzenlendi

80.Yıl Yerköy Ortaokulunda Türkçe dersi sınıf içi etkinliği olarak 5-A sınıfı öğrencileri arasında kitap okuma yarışması gerçekleştirildi.
26012012ogrenciKitap kurtlarının kıyasıya yarıştığı etkinlikte öğrenciler anladıklarını değerlendirme fırsatı buldular.
Yarışma hakkında bilgi veren 80.Yıl Yerköy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ekrem Başkonuş “Öğrencilerimize hem okuma alışkanlığı kazandırmak hem de kitapları ve okumayı sevdirmek amacıyla bu kitap okuma yarışmasını düzenledik. Özellikle atasözü ve deyimleri öğretmek amacıyla tespit ettiğimiz “Maymun gözünü açtı.” isimli kitabı yaklaşık bir ay önce öğrencilerimizle temin ederek dönem sonunda yarışma yapacağımızı ifade ettik. Ve okulda motivasyonun düştüğü nispeten verimsiz geçen son hafta da yarışmayı düzenleyerek bu haftayı öğrencilerimiz açısından bir nebze olsun verimli geçirmeye çalıştık.” dedi.
Kitabın isminden dolayı ilk başta öğrenci ve velilerde bir tereddüt yaşandığını ve bunun normal olduğunu vurgulayan Başkonuş “ Fakat daha sonra öğrencilerimiz kitabı okuyunca sevdiler ve yarışmada çok güzel performans sergilediler. Klasik yarışma anlayışından uzak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde her soruya puan vererek hiç değilse bir soru bilen öğrenci grubumuzun bile ödül almasını sağladık. Klasik ilk üçe ödül verilen yarışma anlayışından ziyade bütün öğrencilerimizi ödüllendirmiş olduk. Ve ödüllerle beraberde öğrencilere kitap kurdu sertifikası verdik.” dedi.
Öğrencilere destek olmak için yarışmayı izlemeye gelen veliler de bu tür etkinliklerden büyük bir memnuniyet duyduklarını ve mutlaka devamını beklediklerini ifade ettiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji