YouTube

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,46
  • ALTIN
    %-0,09
  • BIST
    %0,80
Yerköy’de Kurbanlıklar Satışa Çıktı

Yerköy’de Kurbanlıklar Satışa Çıktı

Yerköy’de 100. Yıl mahallesinde bulunan canlı hayvan pazarında oluşturulan kurban satış yerinde kurbanlıklar yerini almaya başladı.

12102013kurbanCanlı hayvan pazarına kurbanlıkları getiren üreticiler, pazara gelen vatandaşların birçoğunun sadece fiyat öğrenmek için geldiğini söyledi.
Alıcıların genellikle bayrama birkaç gün kala kurbanlık almayı düşündüğünü ifade eden üretici Köksal Baran, büyükbaş kurbanlıkların fiyatlarının geçen sene ile aynı olduğunu belirtti.
Alıcıların 3 bin TL ile 5 bin TL arasında kurbanlık bula bileceklerini söyleyen Baran Yerköy’den Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere bu yıl daha çok büyükbaş hayvanların gittiğini belirterek şu ifadelerde bulundu;
”20 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyorum ve düzenli olarak kurbanlık satışı yapmaktayım. Geçen sene ile bu sene arasında kurban fiyatlarında bir değişme yok ama tek değişen yem fiyatları bu durumda bizleri zor duruma düşürüyor” dedi.
Şuan vatandaşların kurban piyasasını öğrenmek için gelenlerden oluştuğunu ifade eden Baran, “Pazara alıcı olarak gelen kişiler genelde fiyat öğrenmek için geliyorlar. Ben bu sene 22 büyükbaş hayvan getirdim pazara ve şuan gelenler bakıp gitmekle yetiniyorlar. İnşallah bayrama bir kaç gün kala satışlar artar” şeklinde konuştu.
Üretici Ahmet Tanış ise ilçede ve köylerde bulunan birçok üreticinin Büyükşehirlere gittiğini ifade ederek şu şekilde konuştu;
”Elimde bulunan büyükbaş hayvanlar 3 bin lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. Bu sene birçok üretici arkadaşımız Büyükşehirler de kurulan pazarlarda hayvanlarını satmak için kamyonlarla tırlar la gittiler. Bizlerde bu sene yine Yerköy pazarında satış yapacağız. Canlı hayvan pazarında herkesin maddi durumuna göre kurbanlık var. Bayram yaklaşınca fiyatlar değişir mi onu da bilemeyiz” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
kurbanl?klar sat??a

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji