YouTube

  • DOLAR
    %0,24
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %3,10
Yerköy’de “Kutlu Doğum Haftası” çeşitli etkinlikler kutlanıyor

Yerköy’de “Kutlu Doğum Haftası” çeşitli etkinlikler kutlanıyor

Yerköy’de “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’’ konulu konferans düzenlendi.
15042014kutludogumYerköy İlçe Müftülüğü tarafından “Kutlu Doğum Haftas”ı münasebetiyle Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir tarafından Yerköy Belediyesi Düğün salonunda “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’’ konulu konferans verildi.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Yerköy İlçe Müftüsü Necip Eren “Kutlu Doğum Haftası’nın bir yenisini daha idrak etmiş bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Eren, konuşmasına şu şekilde devam etti: “14–20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan haftamızın hayırlara vesile olmasını temenni ederken, Müftülüğümüzün organize ettiği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine tüm Yerköy’lü hemşerilerimizin katılmasını bekliyor. İlçemize Kutlu Doğum Haftası Konferansı vermek için gelen Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir’e teşekkürlerimi sunuyorum“ dedi.
Samimiyet Konusuna değinen Müftü Eren; “Samimiyet içten olma, her yaptığını Allah için yapma, dünya adın en küçük çıkar, tanınıp bilinme, kendisinden bahsedilme gibi gayeler beklememektir. Bunun adı da ihlastır. Önemine binaen Allah’u Teala Kur’anda İhlas isminde bir sure indirmiştir. İhlasın ölçüsüne gelince; İnsan yaptığı her şeyi emredildiği için yapmalı, her şeyde (her işinde) Allah’ın hoşnutluğunu hedeflemeli yapılan işin neticesini de buradan (dünyada) değil, ötede (ahrette) beklemelidir. Böyle bir kulluk için halis niyet (samimiyet) şarttır. Müslüman şahsi çıkarlardan arınarak menfaat düşüncelerini kafadan atarak, rahat düşkünlüğünden sıyrılarak, ruhu kanatlandırıcı ideallerle meşgul olmalıdır. “
Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir’in sunduğu “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’’ konulu konferans katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.
Konferansın ardından ilçe müftülüğü personelleri tarafından çeşitli ilahiler okundu, ilahilerin ardından ilçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Yerköy Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’’ isimli konferans’a Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Yerköy İlçe Müftüsü Necip Eren, Yerköy İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji