YouTube

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,41
  • BIST
    %-0,18
Yerköy'de Mani Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Yerköy'de Mani Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Gün Işığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından SODES kapsamında açılan Fetih Gençlik Merkezi (FGM) tarafından Yozgat genelindeki 7.sınıf öğrencileri arasında düzenlenen 3M(Modern Muzip Maniler) yazma yarışmasında dereceye öğrencilere ödülleri verildi.
11032014mani10 kişiden oluşan seçici kurulun 100 puan üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda 90 puan alan Fatma Nur Atik birinci,86 puanla Rana Süeda Bora ikinci ve 85 puan alan Bilge Bozkurt ve Ceren Gençoğlu ise üçüncü oldu.
Yarışma hakkında bilgi veren dernek başkanı Bahattin Karabulut  “Öğrencilerin yazma yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlamak ve unutulmaya yüz tutan mani geleneği hakkında farkındalık oluşturmak için böyle bir yarışma düzenlemeye karar verdik. Geçen yıl 3M (Modern Muzip Maniler) sloganıyla ilkini düzenlediğimiz yarışmamızı bu sene Yozgat genelinde yaptık. Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz’un katıldığı bir törenle öğrencilerimize kazandıkları altınları verdik. İnşallah önümüzdeki yıl yarışmamızı “81 İl 81 Mani” sloganıyla Türkiye genelinde yapmayı planlıyoruz” dedi.
Geçen yıl düzenledikleri yarışmaya gelen manilerin Ahi Evran Üniversitesinde hazırlanan bitirme tezine konu olduğunu belirten Karabulut “3M yarışmasına gönderilen manileri önümüzdeki günlerle düzenleyeceğimiz sergi ile halkımızla buluşturmayı ve hazırladığımız kitapçıkla tüm ülkeye ulaştırmayı planlıyoruz. Umarım bu şekilde unutulmaya yüz tutan mani geleneğini tekrar yaşatabiliriz ” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji